12 februari 2014

Fann en spotify-lista över de mest avslappnade låtarna på SydSvenskan.se. Sitter nu här med skolarbetet framför mig och lyssnar på dessa toner. Knappt knepig lista! 
 
All Saints - Pure Shoes
Coldplay - Strawberry Swing
Adele - Someone like you
Enya - Watermark
Airstream - Electra
Marconi Union - Weightless
DJ Shah - Mellomaniac
Gianna Rolandi - Le Nozze di Figaro
 
Idag är jag arg. Musiken tar ner mig lite. Men är fortfarande arg. Arg på systemet. Arg för att samhället försöker likrikta oss, inte ta vara på allas våra olikheter. Nej. I denna värld ska vi alla vara säljare, pitcha på 15sek, älska att nätverka och sträva efter att vara framgångsrika entreprenörer. Situationen på arbetsmarknaden säger att man måste ha en bra utbildning för att få ett jobb, men ändå får man inget jobb för man måste ha "minst 2 års erfarenhet". Är man däremot av personlighet "säljare" då kan man utan utbildning "jobba sig uppåt". 
 
Mina tre år på universitetet känns så jävla bortkastade. Har man inget arbete får man ingen inkomst, man kan inte betala sina lån - som man tog i tron om ett bra arbete som kunde återbetala dessa lån. Utan ett arbete kan man heller inte ta sig ut i världen för att få den "erfarenhet" som efterfrågas på arbetsintervjun (om man ens kommer dit). Har man för mycket erfarenhet är man heller inte välkommen, då kostar man för mycket för företaget. Söker man ett arbete man är överkvalificerad för kommer man antingen att sorteras bort pga. just det, eller också för att ens CV är för långt, eller för tråkigt. Vem är det som ska läsa CVt egentligen? Det är ingen som läser skiten, ändå sitter rekryterarna där och cashar in. Ingen vill hjälpa sin näste, alla ser bara sin egen vinst. Jag är likadan. Allt handlar om vem som känner flest, vem som känner den bästa. Ingenting har med kompetens eller "passa för positionen" att göra längre. Allt handlar om pengar och vinst.
 
Utan arbete får man inga pengar. Istället fortsätter man plugga på universitetet hela livet, fyller på sina skulder. Fyller staten med obetalda skulder. Lägger mer skulder på befolkningen. Höjer kostnaden för saker som blir mer och mer efterfrågade i ett samhälle som förstör sina egna. Sjukvården kommer bli svindyr, men ingen kommer heller tjäna pengar på den förutom statsmännen. Fler och fler psykologer efterfrågas idag, den mentala instabiliteten hos unga är högre idag än någonsin. Ändå är de mest behövda yrkena de minst avlönade. Kollektivtrafiken som ska "förbättra" likväl miljö som pendelväg till arbeten (som ändå inte finns) försämras för varje dag, känns det som. Ändå betalar vi en förmögenhet för att få åka med den. Och ändå tjänar ingen på det. Hur kan man ha missat så jävla hårt? Trodde Zlatan var Sveriges största idol. Han vet i alla fall var han ska sikta. 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

spceinvdr

rymdforskare, utomjording, space

RSS 2.0