28 maj 2014

Vet inte vad jag har gjort rätt, men något är på min sida. Allt är på min sida utom jag själv. Så känns det. Bara min egen inställning till mig själv som sätter käppar i hjulet. Allt bara rullar. Min uppsats är så nära inlämning klar (om än inte tillräckligt klar (ännu ett senare problem)), det strömmar in tillfällen för framtid, kontakt med nya som gamla människor i min omgivning har förgyllt min vardag lite extra de senaste veckorna. Och ändå lever jag i ett stressmoln där jag inte vet ut eller in. Allt är ju bra. Sluta oroa dig, bara lite. Ta problemet när det uppdagas. Livet är en buffé just nu, jag som älskar bufféer!!
 
Låtlista:
 
Cazzette - Sleepless
Gareth Emery, Bo Bruce - U
All Saints - Black Coffee
Klangkarusell - Netzwerk (Falls like rain)
Rebecca & Fiona - Holler (Fred Flake Remix)
Wankelmut - Wasted so much time
Paloma Faith - Only love can hurt like this
Gyptian - Wine slow (Sticky radio mix)
Bladee feat. Young Lean - Blood rain
 

20 maj 2014

Veckan musiklista:
 
Llojd - Fel folk
Linda Pira mfl - Knäpper mina fingrar (remix)
Labyrint - Chilla lide
Röyksopp & Robyn - Do it again
Les Loups - Paradisco
Avicii - Dear Boy
Smallpools - Over and Over
Fou de toi - Pick up your phone
Lilly Wood & the Prick, Robin Schultz - Prayer in C
The Confusions - Oh God I think Im in love
Vance Joy - Play with Fire
 
Tre gamla klassiker som passar när vädret blir varmare:
 
Liquido - Narcotic
Ram di dam - Flashbacks
Mumford and sons - Below my feet
 
 
Det är typ 20 grader ute och jag har träningsvärk, det är så himla värt! Solen skiner och jag jobbar ändå rätt bra med uppsatsen. Kommer antagligen ändå bli underkänt och inte ha några pengar på hela sommaren. Kommer antagligen bli lämnad ensam och vara ledsen i flera veckor men horoskopet jag läste i morse säger ändå att det är fantastisk kombination. Och horoskopet Jas läste för mig sa ju att mitt liv börjar i juni. Jag undrar var det är för liv.

19 maj 2014

Tog tag i mitt liv i fredags tänkte jag när jag vaknade. Tog mig upp åt frukost promenerade och städade hela övervåningen och dammsugade även där nere. Längtar till en lugn fredagskväll och nybäddad säng. Tji fick jag!
 
Tog inte alls tag i mitt liv. Kommer inte ens ihåg vad jag gjorde i fredags. Jag klippte mig. Tog ut hunden. Pluggade inte. Inte ett ord.. Mötte upp theo istället och käkade den första pizzan denna helgen. Lördag lekte vi av oss på Lundakarnevalen i solen, hängde med mums-måns. Fast mest hängde jag med Niclas, Theo, Marie och Henke. Kom hem, svirade om, drog på fest hos Emelie, hängde med Hanna och quizzade i mig för mycket vin! Söndag var en mycket trött dag. Frulle på Kafferepet med ett gäng högljudda och bakfulla killar. Fick en dubbeldusch tack vare spöregnet och låg i en soffa och åt helgens andra pizza med hockey/fifa på projektor. Söndagen var nog min favoritdag denna helgen. Och jag fick sova i rena lakan, om än inte i min egen säng!
 
Idag tog vi sovmorgon till halv 9 och nu sitter jag som vilken annan måndag som helst på bibblan. Lite mer sliten, lite mindre deppig. I veckan går graderna över 20 strecket!!! Pappa och jag seglade i torsdags, hoppas på varmare brisar denna veckan! Och idag fyller fina Hanna år! I helgen ska vi allt fira till det lite extra! Och min uppsats går åt helvete! Tack för mig!
 
 

13 maj 2014












idag vill jag prata om min framtida lägenhet! Kul ämne! Gud vad jag längtar tills jag kan flytta! Jag önskar att jag visste var jag ville så jag kunde börja leva. Men än får ni nöja er med lite inredning och interiör. Mhm. Som en dröm ska det va!
 
Jag vill bo i en vacker gammal sekelskifteslägenhet, en lägenhet med själ och historia, högt i tak, stora fönster, breda fönsterkarmar där man kan krypa upp och läsa en bok. Lägenheten måste ha mycket ljus och trägolv och självklart är den vitmålad och ny renoverad. Den får gärna ha lite skavanker dock, så som en knarrande bräda eller en gnisslande dörr, dörrarna ska ha fina knoppar och handtag i mässing. Gärna en liten balkong där man kan sitta och sola på sommaren, äta en mysig middag för två eller bara njuta av ett glas vin. Kvällssolen helst men självklart så många soltimmar som möjligt och en vacker utsikt över staden, gärna närhet till havet.
 
En annan otroligt viktig sak är ju kök och badrum som båda ska vara nyrenoverade, ljusa, fräscha, vackert kakel, snygga luckor osv. I badrummet kräver jag en stor dusch med glasdörr, ett stort handfat, massor med speglar och bra ljus och förvaring. Köket får gärna rymma två personer, ha ekbräda, mörkt kakel på golvet och ljust på väggarna. Ett plus i kanten hade varit att ha tvätt/tork i lägenheten! Sist men inte minst önskar jag mig en enorm garderob med ordentligt med utrymme och smart förvaring.
 
Inreder lägenheten gör jag i en blandning av nya och gamla prylar. Sängen är stor och bäddad i fluffiga, krispvita lakan och många gossiga kuddar där man bara kan gosa ner sig. Det finns speglar överallt i lägenheten, eftersom jag är så egenkär. Haha. Stora turkiskamattor med vackra mönster bryts av med fårskinn, en strinhylla att förvara böcker, en gossig soffa i lagom storlek och en härlig fåtölj att krypa ner i, något missmatchande men ändå väldigt mycket jag. Ett spexigt soffbord med glasskiva och underhylla att lägga soffbordsmagasin på. I den breda fönsterkarmen står orkidéer och blommar, på soffbordet krispiga tulpaner och på balkongen står ett citrusträd och i hörnet en ljlja i en stor vacker glasvas. I köksfönstret har jag kryddor och på köksbordet en hyacint, även den i glasvas. På hyllorna står fina teburkar från överallt i världen och på väggen hänger franska affischer inramade.
 
Överallt i lägenheten står gamla vinflaskor med långaljus och searin rinnande längs halsen, doftljus överallt, stora korgar agerar både inredning och förvaring och för att bryta av lite har jag spexiga lampor som ger en mer designad känsla. Kring fönstren hänger ljusslingor, likväl på balkongen där jag har ett litet bord gömt mellan träden och rottingstolar att krypa upp i. Sist men inte minst behöver jag bra förvaring och har därför valt vackra möbler, exempelvis morfars barskåp, de är stora och klumpiga men speciella och vackra. Underskatta inte heller skohyllor, avlastning och hängare i hallen! Jag tror jag hade stormtrivts i min lilla myslägenhet. En blandning av modern, stilren design med fransk bohemiska inslag och mycket mycket jag!

12 maj 2014

En kort veckoplanering:
 
- Ta mig ur sängen innan kl 8 varje morgon!! Hela min kropp är paj..
- Uppsatsskrivande 10-17 varje dag (i alla fall som målsättning att palla dessa tider)
- Ta tag i träningen och nya gymschemat efter onsdag (går nämligen på penicillin så avråds från träning.. blä.)
- Ta mig till en frisör (att det ska vara så himla svårt?!)
- Fixa naglarna på salong. vill ha shellack typ.
- Köpa nya ansiktsprodukter eftersom de är slut.
- F! möte i malmö på torsdag, alltså jag tycker ju sånt är kul..!
- Dansa regndans och hoppas att det tar slut på vatten i himmeln.
- Vill dricka vin i helgen utan att må dåligt dagen efter och eftersom vädret ser ut att vända på fredag kan man ju hoppas på att en eftermiddagsfylla är på sin plats! Så länge solen skiner!!
- Sluta vara sjuk/sjukt trött/ha huvudvärk/må dåligt, whatever is attacking my body: Försvinn!

10 maj 2014

 
 
Första bilden är från igår. Andra bilden är typ en vecka sedan. Tredje är 1. från förra sommaren och 2. från i vintras.
 
Ser ni någon utveckling för jag är typ blind... -.-

9 maj 2014

If I didn't know better I'd say I love you
but I always know better so I lock my heart
baby don't come closer you know were doomed
 
if I didn't know better I'd let you touch me
but you can't shut me out if I don't let you in
baby don't come closer why can't you see
it will never be over if we don't begin
 
don't start breaking my heart no, don't come closer
you want me now but what happens when you don't
oh, I can't stand the thought of this being over
'cause tell me how will I ever get over you - I won't
 
I break free - let's be friends forever
make it last forever - friendship never ends
if I didn't know better I'd make us more than friends
 
 
Ji Nilsson har en hel del bra att säga. Vill höra mer av henne, så mycket mer! Fattade tycke för hennes Lucky, som inte finns någonstans (!!) förutom J&Vs pod, vill ha den på spotify el soundcloud thanx! Heartbreakfree heter ovanstående om ni undrar!

7 maj 2014

Alltså det här med uppsatsen. Jag får snilleblixt i 10sek. Sen sitter jag och är rastlös i 1 miljon sekunder istället. Det där med effektivt arbete. Jag får panik varje gång jag inte skämtar bort det så därför skämtar jag bort det även idag. Min mage mår verkligen piss av det.
 
Jag sitter och funderar över framtiden (wow! nytt tänker ni! nej, min vanligaste syssla är att obsessa över onödiga tingest och att vara enreverande nyfiken). Det lutar åt en arbetslös sommar, som varje år. Detta året finns där nog ingen räddning i sista minuten. Kan någon snälla säga vad jag är gjord för? För detta livet går inte att leva. Inget är roligt och spännande. Ingenting är utmanande på rätt sätt. Drivkraften att ta mig igenom finns inte. Är det mitt inre som behöver lagas och plåstras om eller är det bara frågan om ren lathet och ovilja att växa upp som ovetskapen om framtidssyssla driver mig till vansinne?
 
Jag vill barabara skriva och berätta och veta saker. Lyssna på musik och kunniga människor. Diskutera livet, kultur, politik och framtid. Inget högsträvande skit inte. På en sådär mysig vardaglig nivå där man ändå kommer till slutsatser som öppnar ens ögon, om inte helt så iaf en gnutta. Därför tänkte jag att lärare hade varit en fin inriktning för mig.
 
Detta liv. Denna enkla visa som utspelat sig så många gånger om. En visa som försvåras med tonhöjningar och -sänkningar som egentligen endast är ren och skär falsksång, iaf från min sida. Varför försvåra en enkel visa som är just så vacker i sin enkelhet? Det där jävla samtalet måste väl ringas så jag kan få bukt med den nästa not i häftet. Hejhå.
 

6 maj 2014

Vissa dagar vill jag bara skrika ÄLSKA MIG! VARFÖR KAN INGEN BARA ÄLSKA MIG!?
 
Riktigt hemsk människa är jag. Kräver så himla mycket av livet och är aldrig nöjd där jag är.. Det är nog min största tygnd, och jag har många som ni redan vet. Sjuka cravings efter gossekramar, filmmys, alldeles för långa blickar som säger alldeles för många ord, kyssar och hångel och närhet och sol och värme. En såndär pirrande känsla i magen, ljumma kvällar, tunna tyger, kalla bad, massamassa låter med saxofoner och piano och vågliknande ljud, flytande känslor, vinden i håret, viskande röster med kärleksförklaringar, djupa samtal om livet, dans och vänner som känner samma sak. Det hemska är att jag vet att jag kan få det, frågan är bara var det är när jag känner att jag behöver det. Haha. Pinsam tjej.
 
Här har ni ett par goa låtar istället för min misär:
 
Bakermat - One Day (FlicFlac remix)
Thomas Stenström - Slå mig hårt i ansiktet
John Ledgend - All of me (Tïesto remix)
Medina - Se på mig nu
Glass Animals - Pools
Ariana Grande - Problems
Tïesto - Red Lights
Hozier - From Eden
Tensnake - Good Enough to Keep
Waka Flocka Flame - Rage the night away
Adrian Bood - Cricket
Markus Krunegård - Let's go nu är jag din yo
Rebecka & Fiona - Dreams
 
Hejhå!

spceinvdr

rymdforskare, utomjording, space

RSS 2.0