ARBETSLISTAN

1. Vad ville du bli när du var liten?

Som litenliten (alltså typ kring 4) ville jag bli Spice Girls, vilket senare byttes ut mot Veterinär men som under högstadiet, gymnasiet och även nu blev en dröm om att arbeta kreativit, tala inför folk, planera, strukturera och komma med nya ideer för förbättring. Jag tror helt seriöst att även om jag inte vet exakt min drömtitel (typ projektledare) så har jag sedan 14 vetat att detta är vad jag kan och är bra på. Så nu får bara jobbet som matchar dyka upp! 

2. Vad trodde du att du skulle bli när du var tonåring?

Som tonåring var jag väldigt politiskt intresserad, och väldigt musikinfluerad. Kommer ihåg när vi skrev CV på någon lektion på gymnasiet att jag skulle jobba som journalist för min favorittidning i London. DRÖM.

3. Vilka var dina bästa / sämsta ämnen i skolan?

Jag är en sån människa som har det väldigt enkelt för mig, oavsett ämne. Matte C var däremot en mardröm! Från att vara helt ok på matte så dalade betygen. Sen har nog min kunskap i ett ämne snarare att göra med intresse att göra. Tex. redovisning är SÅ. HIMLA. TRÅKIGT. så hoppade kursen på uni.

4. Vad gjorde du efter gymnasiet?

Jobbade 6mån på Snusbruket, festade typ 3dagar/vecka och reste runt en del. Sen flyttade jag till Göteborg och pluggade i 1,5 år, drog till Berlin i 6mån och tog examen efter en massa hattande mellan diverse jobb och boenden i både Helsingborg och Göteborg. 

5. Vilket var ditt allra första jobb?

Jobbade i kiosken på Olympia under HIFs matcher, städade hos farfar och 16 år gammal fick jag jobb på Maxi. Ändå fett med cash som tonåring.

6. Vad har du haft mer för yrken?

Kioskbiträde, kassörska, golvarbetare (lager typ), snuspackare, bartender på studentpub, studentrepresentant i fakulteten i Gbg, telefonsäljare, back-office medarbetare, värdinna på kongresser, barnskötare, kommunikations praktikant och nu handläggare.

7. Vad går ditt nuvarande jobb ut på?

Som handläggare arbetar jag framförallt mot kunden och svarar på dens frågor om alla våra produkter och tjänster, tex. elnät/handel, gasnät/handel, fjärrvärme, stadsnät, fakturor/kostnader, service m.m. Jag har även bisysslor som framförallt handlar om försäljning och fullmakter där jag är ansvarig. 

8. Vilka är dina starka / svaga sidor på ditt jobb?

Mina starka sidor är att jag är effektiv och vill lösa problem direkt, hitta nya lösningar och hela tiden utveckla mitt arbetssätt och processer. Jag vill konstant lära mig nya saker och söker hela tiden information. Jag är en arbetsmyra och tar gärna på mig för mycket, liväl har jag ibland svårt för att be om hjälp, vilket nog är mina sämre sidor.

9. Nämn något som du är extra stolt över att ha gjort i ditt jobb?

Att jag tar ansvar och visar framfötterna, att jag aktivit arbetar för att komma framåt (och uppåt). Kanske att jag tagit fram en hel process själv vilket har effektiviserat och förbättrat arbetet. 

10. Vad skulle du vilja jobba med om du inte hade det yrke du har i dagsläget?

Vill jobba med något jag tycker är kul och som har med att göra med min utbildning som just nu känns som den går till waste eftersom jag inte alls har den position eller beslutsbefattningen som jag önskar (och sämst lön för fett jävla mycket slit). Vill härifrån så snart som möjligt och jobba med kommunikation och projektledning, men har man inte 100års erfarenhet finns där ingen som vill ha en...... fuck arbetslivet.

11. Vad tror du skulle vara det sämsta jobbet för dig?

Någon som innebär att jag måste hålla på med invecklade ekvationer eller där jag behöver ta hand om sjuka människor. Jag har noll intresse av siffror om det inte handlar om Rea eller rabatter (eller min egen ekonomi och budget) och jag människor är knappt mina favoriter haha.. hemskt sagt, men bara nej. Jag menar kunderna jag jobbar med nu är sämst och många är helt seriöst hemska människor. Människor i små grupper =bra. människor i stora mängder = omg no. missförstå mig rätt. 

12. Vad gör du om fem år?

Om fem år är jag 30. Då jobbar jag som projektledare/kommunikatör på ett företag jag trivs och känner att jag utmanas och utvecklas varje dag samtidigt som jag har fett kul! Jag har inget emot att jobba om kvällarna så länge det är hemifrån. Jag har relativit flexiga tider liksom så kan ta igen om kvällarna om jag måste hinna med ett träningspass kl 18. Jag har dessutom en värdig lön där jag kan köpa vad jag vill utan att vända kronor och en bra buffert för kommande familjeliv och möjligvis redan köpt alt. på väg att köpa boende tillsammans med Rasmus som tagit examen och fått ett spännande jobb inom något han är intresserad av. Var detta är spelar mindre roll. Men det SKA hända. 

20170117

Idag är vi halvvägs igenom januari månad. 
 
Det känns väl helt ooo-k. Jag vill bortbortbort från kundservice. Bort från jobbiga samtal och ännu värre återkopplingar. Bort från problem och bort från kass lön. I fredags på mötet va det en kollega som tog upp frågan varför kollegor från huvudkontoret "gör allt i sin makt för att slippa komma till kundservice". Well. Take a look above. Jag vill visa vad jag går för och hur mycket jag kan, här är det ingen som ser vad jag gör eller försöker hjälpa mig att lyfta min kompetens ens lite. Tjatade mig igenom hela hösten. Får väl fortsätta med det. Så himla tråkigt.. Här finns ingen framtid för mig, detta är bara ett tidsfördriv för att få livet att gå runt. Har redan lämnat det bakom mig i huvudet...... Fan alltså. Snart februari och jag har tackat nej till två flyktvägar. Vet inte när jag ska sluta vara kräsen heller tydligen. Höga mål equals höga krav. 
 
Övriga nyårsmål håller sig väl. Jag tränade rätt bra förra veckan, jag klickade hem ett par böcker precis. Tänkte tom boka en resa även om rasmus inte vill... Jag vill. Jag skrev ett inlägg på en blogg där man kunde hitta nya bekantskaper i ens närområde. Fick två svar! Jag tog mig tom på AW i fredags fast jag inte ville.
Avvaktar fortf för att få mail ang. intag på projektledarkursen. Rasmus har infört 5:2 direktiv hemma: jag måste ha 5 bra dagar, och får vakna på fel sida högst två dagar i veckan. Får se hur bra det går.
 
Rasmus har börjat plugga också. Han har varit värsta aktiv och lånat alla böcker, läst alla kapitel osvosv. Ambitiöst! Plus efter två dagar känns det superintressant enligt honom själv. Jag håller alla tummar och tår jag har att han ska trivas och få plugget överstökat! 
 
Nu ska jag skita i att jobba i min normala sjukt effektiva takt (klump i magen varje dag ontontont och besvikelse konstant, på det mesta) och söka andra (för jag är fan överkvalificerad här). Ja. På arbetstid obv. No arbetsmoral nej. hejdå.

NYÅRSMÅL

New Year, New Me. Nä, skämt å sido still the same old men man jag älskar att lista saker jag vill göra bättre.
 
Så, 2017 - BRING IT! (yes thats the slogan - vet inte om fantasin tröt eller nått men så blev det)
 
2017 är MITT ÅR. Mitt år att utvecklas, avancera, bli bättre, mer framgångsrik och allt det där jag önskar mig i livet. Några mål smög sig in redan i tidigare inlägg, vilket kommer bli en repetering men för min egen skull (eftersom bara jag läser min blogg - haha) så drar vi allt igen!
 
This will be my year. Och jag delar upp det i tre delar: privat, personligt och affärsmässigt. Nä skoja, typ karriär. Därefter har jag självklart delmål i processen, som tex. sparande, sökande, planerande osv. Men det håller jag för mig själv. 
 
Privat:
RESA: Detta året vill jag resa mer, jag älskar att resa, älskar att byta miljö bara några dagar. I mitt förra inlägg lovade jag mig själv att resa minst 5 gånger detta året. De stopp jag önskar garanter är London (självklart), Köpenhamn, Berlin men även Italien (kan tänka mig både Rom, Milano (och Turin) eller Florence), solresa (tex Italien el Kroatien). Sist men definitivt inte minst vill jag göra en lång resa, antingen till Asien eller till USA. Bara hålla tummarna att några resor blir av. 
 
LÄSA: Må låta krasst men att ta sig tid att läsa böcker är så givande. Ska investera i några böcker jag länge velat läsa och påbörja detta målet snarast. Utöver just skönlitteratur vill jag läsa projektledning, certifiera mig i google och kanske något annat vid sidan av jobbet. Investera i kunskap. Kanske borde ligga under Karriär?
 
HEM: Bygga bo, fixa hemma med de små projekt som behövs. Vi saknar fortfarande en del möbler, tavlor står på golvet osv. Det är dags att ta tag i dessa saker en efter en såklart, för att få ihop vårt lilla näste. 
 
FRITID: Som ni säkert förstår har mitt umgänge minskat drastiskt det senaste året, av flera anledningar. Jag önskar möta någon över ett gemensamt intresse och ska därför utmana mig själv att göra något i stil med detta. Driva ett projekt på 365-dagar, Gå med i något sällskap tex. Vad vet jag. Vi får se!
 
Personligt:
HÄLSA: Jag har redan ett intresse för mat och träning men jag vill utveckla detta och framförallt:lägga mer tid på det. I år ska jag ta tillbaka min träningsmotivation, träna mycket mer. Jag ska äta bättre. Bättre betyder för mig; med mer tanke bakom. Att äta mer vegetariskt, ekologiskt, mindre. Och självklart hitta en balans. Gå så mycket jag kan - vardagsmotion är bra! 
 
JAG: Bry mig om mitt eget välmående. Minska stressen. Minska pressen. Kanske meditera? Framförallt låta saker ta sin tid, veta när jag ska säga nej eller stopp, välja rätt val efter magkänsla. Våga ta tag i jobbiga saker. Se positivt på saker, skratta mycket, inte oroa mig så jäkla mycket över småsaker och inte hålla saker inne. 
 
KÄRLEK: Väna om mina nära och kära, ge så mycket jag bara kan, Hjälpa och stötta så mycket jag kan. 
 
Karriär:
AVANCERA: Tycker egentligen det är nog sagt. Jag ska göra något jag tycker är kul, där jag får rättmätigt betalt för min kunskap och erfarenhet och där jag trivs. Jag är fan grym. Jag ska ha mer. Jag förtjänar mer.
 
LÄSA: Se ovan. 
 
NÄTVERK: Använda mig aktivit av mitt nätverk för att avancera. 
 
 
Det ska bli sååå spännande att titta tillbaka på detta inlägg nästa år och se vad som hänt!!
Tills dess, må väl!

GOTT NYTT ÅR!

Jag brukar alltid skriva ett inlägg då det nya året startar, so here goes. 
 
2017 startade SÅ bra.
 
Sista dagen på 2016 startade med stök och städ, det finns inget bättre än nystädat. Dukade lite fint inför kvällen och fixade mig, medan Rasmus bara chillade - typiskt lugn kille.. Klockan två blev vi upphämtade av familjen Skoglösa och tog oss en tur över sundet, spelade lite spel och skrattade. Väldigt trevlig tradition som takes the edge of all stress och sånt. 
 
Klockan 5 ringde det på dörren och killarna dök upp en efter en. Det pysslades i köket, lyssnades på musik och kollades på fotboll tills alla 6 var samlade. Efter en välkomst skål i bubbel, parmesanchips med löjrom och citron creme fraiche satte vi oss till bords och blev serverade toast med chilimarinerade räkor och mango. Nomnom. Till huvudrätt åt vi oxfile med potatisgratäng och chilibea och en god sallad (se bild ovan). Därefter spelade vi spel av alla de sorter och skrattade och hade trevligt tills klockan plötsligt var 23:40 och vi hade glömt den goda efterrätten - vitchoklad panacotta med hallon, alltså mums! Men den fick dessvärre vänta för vi fick bråttom ner till stan för att skåla in 12slaget. Så vi skålade i bubbel och skrattade medan danskarna på andra sidan vattnet underhöll med fyrverkerier och sedan dansade vi vidare i natten och var hemma vid halv fyra - precis lagom om ni frågar mig. 
 
Igår gjorde vi inte många knop; binge watching iZombie med donken och cola och gick en promenad. Bra start på året! Haha. Jag är mer än nöjd. Bästa nyår på måååånga år! 
 
Idag är det tillbaka till jobbet och i ett senare inlägg kommer mina nyårsmål. Bara att dra igång nya året direkt!

spceinvdr

rymdforskare, utomjording, space

RSS 2.0