28 oktober 2014

Så läskigt hur schiszofren jag är ibland. Idag är verkligen en härlig dag. Solen skiner, himmeln är klarblå, jag må vara sjuk men min inspiration är det då rakt INTE. Här kommer en lista på saker som hade varit fantastiska att få uppleva eller som kanske har upplevts redan, behöver inte vara idag, vissa grejer kanske redan imorgon och andra helst inom min livstid. För önska kan man alltid. Hur vacker är inte världen när man öppnar ögonen?
 
körsbärsträd i blommning i japan.
 
klarblåa hav vid rivieran.
 
skånes rapsfält.
 
stigar längs vinfält i provence.
 
slott vid havskanter på irland.
 
norska insjöar.
 
polska bakgator i snöstorm.
 
mer vackra kustbilder från storbritannien.
 
och fler berg från norge.
 
jorden är en av de vackraste platser i världen när man lär sig se. så mycket som förstörts men fortfarande så mycket att ta del av. Så nu ska jag ut o promenera i mitt vackra skåneland.

28 oktober 2014

Så kom den där söndagen äntligen. Slutet på helvetesveckan. Jag har så lätt för att krisa, går så enkelt sönder inombord och skrämmer livet ur mig själv helt utan anledning. Men nu sitter jag ju fortfarande här, tisdag, hostar sönder mina lungor men känner mig oavsett lugn och trygg i min tillvaro, i jämförelsevis med tidigare vecka där kaos var ledordet. Som en slags deadline var söndagen räddningen.
 
Nu känns det mer ok. Jag överlever nog även fast jag vet att den där känslan kommer att återkomma, frågan är bara när. Tills dess fortsätter jag hosta ut mina lungor. För sådant ska man tydligen också få uppleva minst en gång om året.

26 oktober 2014

 
Klippt mig. Och ätit frukost på fahlmans med mami. Och köpt en ny klänning.

24 oktober 2014

Har tappat min röst.
 
Kommande vecka ska jag effektivisera mitt liv.
 
Träning, hälsa, välmående, arbetssökande. Schemalagda dagar, väckarklockor och mål. Det där med att ha mål är rätt viktigt för genomförandet, syftet.
 
Måste ta mig ut på morgonpromenaderna/löpturerna för att bränna de där kilona. Inklusive styrkan och konditionen jag redan kör på friskis.
MÅL: -5kg i januari
 
Förändringar i matväg. Slanka ner mig, må bättre, vara piggare, orka mer, känna mig lätt, strålande. I wanna be the best possible me for me (and others.)
MÅL 2: 4-5 små mål om dagen (dvs. frukost, lunch, mellis, middag + te)
 
Hitta en sysselsättning.
MÅL 3: Söka 2 arbeten per dag.
 
MÅL 4: bli duktig på bra mat.
Något så banalt men ändå så roligt. Så i veckan tänker jag lösa mina summerrolls som jag lovat sedan i sommras, göra egen musli samt bars att ha som snacks. Kanske egen glass kan vara kul att testa? Koka upp buljong för att göra soppa på. Kände mig väldigt sugen på vietnamesisk pho. Lära mig krydda, göra dressing osv för mycket grönt skall de bli.
 
Jag är extremt rastlös nu med tanke på all "fritid" men samtidigt vet jag att planering som denna gör mig något stressad så mitt sista mål är: ta dag efter dag och gör det bästa av just den. Lev i nuet, fånga dagen and so on lol. Hejhå.

22 oktober 2014

I november åker vi till London igen. Woop! Denna gång åker jag med Rasmus och hans familj. Självklart ska jag hänga lite med Bella också. Håller tummarna för bra väder, god mat, långe promenader och rasmus hejar för fotbollsmatch, så det får man väl hoppas att det blir så han håller sig glad (!) har ju faktiskt sett det mesta av staden redan så känner mig färdig med turistandet och vill mest bara ta det lugnt och vara. Vi ska bo vid south bank så jag tänker mig att det blir lite turism trots allt.
 
Redan nu peppar jag ju, självklart!
 
Tänkte mig kanske en god frulle med Bella på Breakfast club som på typ 2 min blev en favorit, måste självfallet ta mig en titt i hennes lägenhet också. Lite stros i mina favoritkvarter kring Soho och Shoreditch. Härliga barer med god öl och lite indisk, vietnamesisk eller maroccansk mat. Shopping kan man ju inte undvika men håller mig nog till budget och tänker mig något besök i Uniqlo, Primark och VS. Vid vackert väder är jag inte helt unfamiliar till tanken på marknad (ex. spitafields el bourough) eller kanske tom en dagsdrink. Några kaffe ska självklart slinka ner, gärna kring Covent Garden.
 
Tänker mig avslappnad stil de 4 dagar vi är där. Skjorta, tröja jeans och gå-vänliga skor som på kvällen byts ut mot en snygg klänning och boots. Så packlistan blir kort vilket är bra med tanke på handbagage.
 
Och där var mina önskningar av Londonresan.
 

21 oktober 2014

Idag kändes livet riktigt appissigt. Ibland gör det ju det. Bråkig, grinig, rastlös och allmänt deppig kom jag från vikariatet på fritids (hur härligt är det inte att arbeta med barn!? ungefär så härligt att jag vill byta karriär. thats how.). Nu har jag ätit pannkakor, traskat genom lund i regn och pussats så livet känns ett uns enklare än tidigare. Och imrn är jag tillbaka på noll där jag återigen sitter med näsan i datorn och skriverskriverskriver diverse ansökningar.
 
Ska ta tag i träning, äta rätt och sånt nu när jag har "all tid i världen" som rasmus så snyggt uttryckte det. Tycker inte så mycket om all tid i världen, trivs bra med lagom upptagen.
 
Tycker något borde dyka upp snart. Eller så är jag inte mogen än, mogen nog att ta mig ut i vuxenlivet och livet vet mer än jag så det håller mig kvar i en safe environment där jag får gro tills jag spirar. Hejhå.
 

12 oktober 2014

Funderat mycket över mål här i livet. Att ha mål över karriär, privatliv etcetera. Det är spännande och dessutom är det något att sträva efter, det ger en slags riktlinje i tillvaron och hjälper en att fokusera på rätt saker. Kan jag tänka mig.
 
Jag har mål för hur jag vill att min framtid ska se ut, till exempel när jag skrivit om (eller har jag det?) min gård med djur och min gubbe med hatt och vår rabatt med kryddor, grönsaker m.m. Jag har en plan över hur mitt framtida bröllop ska vara, över hur jag vill vara som mamma, hur mitt familjeliv ska se ut och vilka steg jag borde ta för att nå till dessa. Men jag har en väldigt dålig bild av hur min karriär ska se ut.
 
Det är så många andra som har en klar bild av just denna biten men en mycket suddigare bild av sitt privata. Då jag sitter i den situationen jag gör, arbetssökande, borde jag nog ta vara på tiden och faktiskt rikta in mig på något som intresserar mig, fascinerar mig och där jag kan utvecklas och ha roligt.
 
Flera försök till detta genomfördes i våras OCH höstas då jag på olika sätt försökte ta tag i den här processen utan vidare resultat. Av någon anledning har jag alltid tagit den där karriärsbiten som något som naturligt skulle falla på plats. Eftersom allt annat i mitt liv till slut bara har fallit på plats har jag väl tänkt att även arbete skulle göra det, tillslut. Vem vet det kanske tom blir så om några månader. Men jag har ju en tendens att tröttna på saker och ting, att vilja ta mig vidare hela tiden och söka efter nytt.
 
Att sätta upp mål för att få riktning på sitt tillvägagångssätt betyder inte att det alltid blir till punkt och pricka som man planerat eller tänkt sig. Det är som en önskelista. Man kan snubbla över något bättre, inse att det inte var precis det man behövde eller ville. En plan är en riktlinje, möjligheten att förändra sin tillvaro och sina tankar finns ALLTID, i ALLT.
 
så..
 
Tillbaka till nuet.
 
Den situationen jag befinner mig i nu suger. Det finns inget värre än att vara arbetslös. Jag är en människa som behöver rutin, jag behöver något som tar mig upp på morgonen, fasta tider och något som får mig att känna mig behövd, bekräftad och ger mig utvecklingsmöjliget. Hur tråkigt det än låter passar ett kontorsarbete mig perfekt.
 
Tidsmässigt. Utöver detta behöver jag en kreativ och öppen miljö där en variation av människor finns. Jag älskar mångfald, olikheter i allt. Att vara kreativ på sin arbetsplats är ett måste. En monoton arbetsuppgift är absolut inget för mig. Brainstorm, möten i massor, diskussioner, spring mellan kontor är viktigt. Ett härligt kafferum. Min egentid är även den väldigt viktig. Att kunna sitta på sin arbetsplats och utföra en mer tankekraftig uppgift är otroligt viktigt för mig. Gärna skriva, planera och leta. SKRIVA, PLANERA, LETA. Det är vad jag är bra på.
 
Något som får min energi att gå bananas är upplyftande föreläsningar, get-togethers, event och allt där emellan. Mötet mellan människor är så himla viktigt för mig. Att få vara delaktig i detta i alla stadier från idé till planering och genomförande. That rush alltså! Tänk att få vara en del av en föreläsning, i större skala, kanske vara Föreläsaren. Att vara mest insatt i något, tala om sin expertis, vara efterfrågad och någon som människor vänder sig till för råd. Drömmen.
 
Vad i detta som arbetar mot mig är att jag är otroligt osäker i min prestationsförmåga. Jag tror aldrig att något jag gör duger. Att dessutom vara en iaktagare och inte center of attention är även det något som talar emot mig. Jag lyssnar ALLTID före jag talar. Är dessutom lite svår att få grepp om. Wear my feelings utanpå och har ett galet känslospel. Däremot tycker jag inte om att sticka ut, jag hade aldrig (även om idéerna är oändliga) fått för mig att göra en "CV-video" likt min vän Erik och få nationell uppmärksamhet för den. Min väg är mer lågmäld.
 
Jag tycker ALLTID för mycket. Älskar att tycka till om det mesta även om det inte alltid är rätt, men är ALDRIG rädd för att erkänna mina fel och brister, men ifrågasätter gärna. Mina vänner säger alltid att jag kommer med goda råd och ger perspektiv på saker. Måste lära mig att ta större plats och lita på min egen förmåga. Åtminstone ge intryck av det.
 
Enligt mig själv skulle jag passa bättre högre upp i organisationer, finner dock mindre organisationer mer spännande då man på ett annat sätt blir sammasvettsade. Men jag tror att jag innehar en modern ledarförmåga. En Google-ledarförmåga, där en platt organisationsstruktur spelar stor roll, jämställdhet med alla i organisationen och en öppet, vänligt men också ifrågasättande ledarskap introduceras. Innovativt ledarskap. (Ja, jag var på Frukostklubben i torsdags och inspirerades, hallå read above?!).
 
Jag har extermt bra på detaljer och att läsa av människor. Desto sämre på korrekturläsning och att korta ner saker och ting (se hur långt detta inlägg blev). Suger kanske på karamellen något för länge innan jag tar mig själv i kragen. Behöver en spark där bak ibland men så fort jag tar mig an en uppgift är jag extremt effektiv, snabbtänkt och kopplar saker på ett (enligt mig) engegerande och involverande sätt. Jag må inte vara den vassaste kniven i lådan men är tillförlitlig, trofast och något man kan lita på att de alltid levererar.
 
Lyssnat lite för mycket på Lalehs Bjurö klubb senaste. Men vad ska det bli av mig?
 
Den som lever får se.
 

7 oktober 2014

Har funnit drömmen. Den är så fantastiskt fin och lever upp till alla mina krav! Åh vad jag skulle önska mig denna om jag kunde. Den är heeelt fantastisk.
Välkomna till mitt drömhem på tågagatan, centralt beläget men tillräckligt långt från centrum.
Lägenheten är 56,2 kvm och utropspriset ligger på 1,5 miljoner cirkus, med en avgift på 3300 kr/månaden. Det är en ljus, nyrenoverad 2a med vackra detaljer. Med galet mycket hjälp med både handpenning och lån + någon att bo med alternativt skaffa mig ett välbetalt arbete (haha) skulle "hyran" ligga på knappt 8000 kr/månad. FYI liksom.
Så här ser planlösningen ut. Fint tycker jag.
Alltså, när man kommer in i hallen och möts av detta vackra golv. Dog lite. Personerna som bor där nu har dessutom fab inredningssmak! Big like på hallmattan och den stora spegeln vid entrén.
Vad jag skulle gjort är att sätta in fler häng-möjligheter, en hatthylla med andra ord. Kanske en pall eller ett mindre hallbord för avlastning.
Till höger om ingången hittar vi ett luftigt och vackert sovrum.
Här finns stora garderobsutrymmen (som tyvärr inte finns med på bild). Fönstret släpper in mycket ljus och ligger mot innergården, alltså relativt ostört trots första våningen. Jag är såld. Behöver nattduksbord (även om jag gillar deras idé med gaveln), en annan gavel och mer betänketid, haha.
I direkt anslutning till hallen ligger ett modernt men klassiskt badrum.
Det är inte stort men innefattar mina krav på förvaring, helkaklat, STOR spegel, bra ljus, fräscht osv.
Badrummet inkluderar även smidiga hängare, tvätt och tork samt GLASDÖRR till duschen!!! Haleluja!
Nästa rum är köket som man enkelt glider in i med sitt ljusa och fräscht inbjudande intryck.
Överblick; älskar trägolvet, hyllan har de gjort mycket smart så mer förvaring ofta behövs i långsmala kök. Snygg, klassisk tappning på köket med bra bräda, blandare, ny spis, bra kyl/frys osv. Också plus att utrymme finns för matplats!
Närmare titt, fräscht!
Där borta skymtas hallen från vardagsrummet. GOLVET! HÖGT I TAK! ÖPPNA YTOR! LJUS!
Då man inte backar in möts man av detta rummet, hur injbudande?!
Här kan jag verkligen inte säga något om inredningen. Klockrent!
Där ligger en sydlig balkong. Ser man på så trevligt!
Snygga hyllor. Skulle nog behöver fler. Älskar skinnstolen.
Här har de valt att göra en matplats. Kan ju förändras till arbetsplats eller liknande. Alla möjligheter finns.
 
Alltså AH!! Hur fint är det inte här? Önskar jag var gjord av pengar ibland...

7 oktober 2014

Så då var det dax att ta tag i livet å nyo! Därför bör det skrivas offentligt så den potentiella kvoten för fusk minimeras något.
 
Träning:
  • Promenad ca. 40min (gärna morgon) - 3-4 gånger/vecka.
  • Intervallträning - 1 gång/vecka tsm med Rasmus el. annat sällskap.
    Båda punkter ovan kan bytas mot jogg 3-4 gånger/vecka exempelvis, huvudsak att cardio läggs in i schemat. Intervallträning sker gärna alternerat uppför/ute/löpband och korta/långa intervaller.
  • Gym - 3-4 gånger/vecka (enligt schema).
  • Friskispass (jympa, cirkelfys, tabata) - 3-4 gånger/vecka.
    Självklart kommer jag inte träna 100 gånger i veckan utan tänker mig att jag alternerar dessa vecka till vecka beroende på humör, form och tid.
Diet:
  • Dricka MYCKET vatten!
  • Stadig frukost - havregrynsgröt med kanel och kardemumma + kaffe.
  • Bra mellanmål - smoothies, knäcke, bars, frukt, torkadfrukt/naturgodis, kvarg med bär etc.
  • Dra ner på sötsaker och andra onyttigheter - only on special occations! (fungerar inte att förbjuda för mig..)
  • Varierad mat!
  • Minska portionsstorlek och öka antal måltider (4-5/dag).
  • Avsluta dagen med grönt te!
Övrigt välmående:
  • Fixa naglarna - ca. var 4e vecka.
  • Klippning - var 3e månad.
  • Sola - varannan vecka.
  • Ansiktsbehandling - 2 gånger om året.
  • Massage - 1-2 gånger om året.
  • Scrub, ansiktsmask, hårinpackning - 1 gång/vecka.
  • Vitaminer - zink, b12, omega3, järn.
  • Använd kalender regelbundet! Planera vecka för vecka och dag för dag.
And thats that folks. Hejhå!

4 oktober 2014

 
Igår tog vi oss till Cph för en heldag! Började på Den blå planet för att titta på fiskar, jag föll pladask för lunnefåglarn! Och drog det lama skämtet "Utterly cute!" för uttrarna. Sedan fortsatte vi mot centrum, checkade in och tog oss ner på stan. Gick och gick och gick men fann inget mer intressant än torvehallarna där vi slog oss ner för en aw-öl med resten av köpenhamnsborna. Därefter drog vi oss mot hotellet, svirade om till kvällsuttyrsel och tog oss till MAD för en toppen moscow mule, följt av hamburgaren deluxe med tillbehör! Helt färdiga med dagen var vi inte riktigt än utan tog oss bort mot Ködbyen men fastnade på en tvärgata med uteservering och lokal öl. Avslutade kvällen med ett avsnitt supernatural under täcket. Vi har det väldigt bra tillsammans du och jag.

spceinvdr

rymdforskare, utomjording, space

RSS 2.0