31 oktober 2012 : bilder

såhär kul har vi.

31 oktober 2012 : november

Nej jag har inte dött bara varit upptagen med skola och vänner och allt kul berlin bjuder på! Kommer inte ihåg vad jjag gjorde förra veckan mer än sprang runt och räknade ects för att det ska gå runt. Vet fortf inte. Jävla system tyskarna har i skolan, krångligt!
 
Hängde på IKEA, tvättade kläder då jag fick tillgång till tvättstugan. På fredagen var vi bjudna till Edvards kompis, indiern atul som fyllde år. Riktigt kul och riktigt galet! Åt brownies, rökte vattenpipa och drack vin och indisk rom i ett minimalt kök i en studentkorridor. Lyssnade på svensk och indisk musik tills alla var jätte fulla, sen drog vi ner på stan, Flamingo vid alex.plz. Mådde inte jätte bra dagen efter.
 
Lördag gick åt till hamburgare i Friedrichain med tösen, isac och krisse. En runda på MEdia Markt för att inhandla harry porry och massa glass, sen gosade vi in oss tsm med magda o kristiins soffa och krängde en hel kväll. Söndag blev jag bjuden på brunch av tysken, han har iofs ett namn.. Tänkte gå på zoo men det stängde så vi körde en runda i berlin och kollade film hos mig.
 
Nu har en ny vecka startat, idag är detju tydligen halloween, men eftersom jag somnade för två h sedan, vaknade nu, tänker jag inte röra mig ur fläcken, får bli upp tidigt och träna imrn ist! Ska iväg och kolla Helmut Newton utställningen med MAgda också! Sen är det fredag, och jag vet inte vad jag borde göra då förrutom plugga och träna. Well see!
 
För er som undrar var jag läser så är det en salig blandning, de flesta är diskussionskurser - alltså att vi ska läsa texter och diskutera kring dem, fett obekvämt tycker jag i de ämnen jag inte känner mig säker, kursernas namn i dag-ordning lyder:
- Social Media and Global Change - kul kurs där vi samarbetar med studenter i Montana, USA för att genomföra ett projekt för att få folk att dricka kranvatten.
- European Environmental Policy - Rätt chill, många killar för en gångs skull, läraren fixa schyssta poäng för oss erasmusstudenter! Typ bara därför.
- Politics of Cinema - politik, film, historia, kultur, vad mer kan man önska? Förrutom en lärare som snackar asbra engelska! CHECK!
- The City from Below - New York History - Också en schysst lärare, dock dåligt med poäng. Men en intressant kurs.
- An Introduction to British Culture Studies - Slapp, sitta och lyssna i 2h varje torsdagskväll, helt ok!
- Deliberation - Integration - Segregation - Political Communication in Europe and Beyond - Kursen jag våndas inför varje vecka. MYCKET politik = nervös louise. Lärare som pressar en, stora ord på engelska .. ja ni fattar.
 
 

22 oktober 2012 : tyskj..vlar

Mitt mest använda uttryck de senaste veckorna. Fick precis ordning på banken efter många försök och arga utrop. Varför ska allt krånglas till så enormt? Typ som tvättstugan, fixade nyckel och mynt (gick f.ö på nästan 20€ för att få tvätta 4 maskiner... pissdyrt!) Dessutom är det inget system ALLS. Man får chansa när man tror maskinerna är lediga... sinnes! Kommer aldrig få rena kläder... -.-
 
Ville bara klaga lite.. annars är allt bra. Lite nervig för allt bara. Saknar hemma lite, säkerheten, maten på bordet och sånt trams. Ska sova snart så jag kan upp och gymma imrn bitti och vara först till tvättstugan kl 10. De ska ha det! 
since you all know how much i love to look at myself måste jag ju dela med mig av ett axplock av min webcam bilder sedan flytten. Varsågoda!

21 oktober 2012 : sonntag: learning

Quick update: lugn helg startade freitag afternoon med ett danspass. Helgen har spenderats med kristin, oskar och isac. Chillade på en bar på bergmannstr med ett glas vin, körde ett styrkepass lördag morgon, tog en runda i friedrichain och tittade i mysiga affärer, åt en cupcake och handlade inför tacokväll hos kristin och gick sedan på bio. Såg Savages, sådär värd. Riktigt kul att gå på bio i Berlin dock, köpte en meny med popcorn och cola, sjuk amerikanisering där, de var ENORMA!

Banken är fixad, tvätten är fixad så nu har jag much less to do. Bara att plugga idag med andra ord. Om man inte skulle ta sig till gymmet, men vet inte om jag pallar. Söndag är ju dagen att lära sig (enligt vårt så vackert upplagda schema, måndag-fredag: reading, söndag: learning.) puss på det.

19 oktober 2012 : veckoslut

Äntligen helg! Efter en långt vecka. Sitter i skrivande stund på starre och läser habermas... Kan fredagen bli roligare? Snart kommit igenom två artiklar à 20sidor. Äckligt mycket svårare än jag trodde att läsa facklitt på eng. Men det ska nog te sig till slut!
 
Har fortf inte tagit mig in i tvättstugan, börjar tyna på kläder att bära i denna syndiga vårhetta som sprider sig genom Berlin (20° cirkus). Jag känner också att mitt kreativa skrivande kommer igång ordentligt då jag är både trött och uttråkad efter eftermiddagens samlade beteende; dvs. näsan i e-böckerna. Haha. 
 
Helgen kommer vara lugn. Lutar åt bio ikv, strosa runt i friedrichain imrn och försöka få så mycket skolarbete ur vägen som bara möjligt. Är för tillfället uppe i någonting mellan 19 och 21 ects som bör öka till minst 25 för att jag ska komma igenom terminen utan skulder. Alltså måste jag hitta en kurs med högt ects men lite att göra. Hade gjort mig så glad att slippa skriva 4 st termpapers!
 
Så måndagens uppgifter är att finna nyckeln till tvättstuga, pinkod till deutsche bank, besöka bürgeramt och ennu en kurs till min learning agreement. Tror det var allt. Nu tar jag helg och börjar den med ett träningspass!

15 oktober 2012 : fun facts

Första dagen i skolan idag. 16-18. HAHA. Vi gick dit, tryckte in oss i en datasal och blev tillsagda att gå om vi inte va intresserade av kursen typ (några gick faktiskt efter halva). Hörde lite familiar phrases om sociala medier etc och gick hem.

Systemet här i tyskland är så himla konstigt. Jag var inte ens inskriven på kursen fast jag sökte den, i fredags. Ja, man söker inte kurser förän typ veckan innan, sinnes. Men det är lungt ändå typ för nu är jag inskriven eller något i den stilen...

Kursen i övrigt går ut på att vi tsm med en amerikansk klass ska skypea och jämföra en kampanj för att dricka kranvatten genom sociala medier och sen diskutera kring detta. Resten av halvåret går ut på att diskutera gamla konflikter och dyl. där sociala medier varit en stor del tex. i Syrien och Kony m.m. Men egentligen betygsätts vi bara på en essay vi skriver om valfritt ämne, inom ämnet såklart. Så sjukt!

5 stycken sådana här kurser ska jag väl läsa detta halvåret, hur fan ska jag klara detta? Eller typ kommer det vara sådär äckligt lätt att klara det? Jag som är så lat och dålig på självdisciplin, kommer ju ta allt i slutet, fast det är ju det dummaste man kan göra... Haha, tyskland. Du kommer föralltid vara det knepigaste välfärdslandet jag vet.

14 oktober 2012 : week end.

Helgen är slut, jag har gömt mig i ett hörn på favorit-starbucks, free wifi<3 
 
En riktigt bra helg har det varit, är fruktansvärt trött dock. Det blev en tur på Pergamonmuseet i torsdags med Edvard och Kristin, men eftersom vi tyckte det var så tråkigt gick det snart över till en riktigt låååång fika på Cafemitte, sjukt "svenskt" cafe! We like! Hackechen markt är så himla trevligt, typ alla goa affärer ligger där.
 
På fredagen tog jag mig ut för en 6h lång shoppingrunda på olika ställen i stan, typ Hackechen, Potsdamer, Friedrichstr. och Kü-damm. Måste ta en runda i Prenzlauer och Fredrichain också, det är ju där alla små street affärer ligger och mysig 2nd hand. Men jag har ju ett antal dagar till på mig. Det enda jag kom hem med var ett par nya byxor, en fön och torrshampoo. Bra där!
 
Kvällen mötte jag upp Kristin och fick se hennes mysiga lägenhet vid Kottbusser. Sedan drog vi till sjukaste Erasmusfesten på Picknick Club, vid Friedrichstr. BARA spanjorer som stod och hånglade i hörnen. Kändes som man var tillbaka på nått slags högstadiedisco... Men vi hade kul och ägnade kvällen åt att hoppa runt till kommersiell musik (för en gångs skull), det spelas ju bara house och electro här men man börjar ju vänja sig vid alla höga människor som "dansar" i sin egen värld, vi höll oss till Club-mate. Träffade några sköna tyskar som såg hur svenska ut som helst också (=snygga). 
 
Igår försökte jag handla (igen) är fortf sjukt sugen på wook, men allt är stängt på söndagar.. Lidl tar inte mitt Visa, och varken Lidl el Netto har normala varor så man kan fixa gott käk hemma... Så igår gick jag till "araben på hörnet" som var hur trevlig som helst och mot all förväntan hade mestadels av ingridienserna jag behövde.. Men då var det för sent för mat tyckte jag och gick hem med min clubmate för att tagga kvällen. 
 
Mötte upp Kristin, Edvard, Oskar och Isac och letade efter en bar som skulle vara bra. Man betalar 1e för att få ett vinglas, sen fyller man på det tills man skäms och dricksar efter behag då man går. SVINBRA! Men vi hittade det inte.. eller så var vi på fel plats (rosa-luxemburg-platz). Blev en öl där, Magda och hennes bf slöt upp, sen vidare till Friedrichain och Bar där tydligen halva svenskar i berlin hängede. Go bar! Sen gick vi till Cassiopeia och dansade till hiphop resten av kvällen. Nice va det! 
 
Kvällen avslutades med en döner, då kommer en kille stapplandes med handel för låret och skriker på hjälp med gråten i halsen.. DET BLÖDDE SOM FAN! Fick lätt panik och vi försökte hjälpa den rånade och knivstuckna stackarn tills min panik tog över och jag höll på att svimma.. Skakade och blev knäsvag och fick gå bort till tramen och sätta mig med huvudet mellan benen och skakade tills jag låg hemma i sängen. Idag är det lite knäppt att tänka tillbaka på det, är jag klen eller var det en normal reaktion efter min olycka? Iaf så mår jag ju bra idag! Men kände mig så töntig igår när alla andra mådde bra...
 
Imrn börjar jag skolan på riktigt. Något nervös inför allt men det löser sig, precis som allt annat! Veckan MÅSTE är att hitta nyckeln till tvättstugan så jag kan tvätta. Alla röker ju inomhus här i Berlin så ens kläder luktar inte okej efter en kväll på stan. Ska gå till gymmet imrn också och skriva in mig, nu när jag är så när som frisk. Måste ju ha någon kvällsaktivitet att se fram emot (förrutom plugg...)! Wellwell, thats all for now, lagom långt inlägg det blev.... pusshaj.

11 oktober 2012 : museum

Idag är det museum-dax! Funfun! Sen tänkte jag ta mig ut på en liten shopping runda. I övrigt är jag lite sur på internet, men börjar bli frisk iaf! yay, eller så bara inbillar jag mig. Haha. Knarkar piller och snyter mig stup i kvarten men annars så! Är så mycket nya saker jag skulle vilja ha, en hel lista. Men det är så himla kallt här så jag önskar att jag hade mer vinterkläder. Iaf min kappa och halsduk som oturligt nog ligger hemma och gör onytta.  Det är väl därför jag är sjuk också.... Wellwell, ska fixa lite lunch och sen dra mig bort mot alexander platz för att möta edvard och kristin! hajhå!

9 oktober 2012 : bildregn

Såhär har det sett ut den senaste veckan i Berlin. Hope you enjoy it!

9 oktober 2012 : starbucks

is my new home. Free wifi saves my ass alltför ofta. Så himla bra! Ska försöka låta gossip girl ladda klart nu snart så jag kan kolla NYA AVSNITT !!! woopwoop! 
 
Är för övrigt asssssssförkyld. sådär så man vill dö typ, svettas och fryser om vartannat och nyser och snorar. Fresh! Så det blir lungt ett par dagar. Hängde på stan lite innan, sökte kurser, hoppas att 5st räcker för att komma upp i de poäng jag behöver så himla krångligt att söka. Fick dock hjälp av en koordinator på skolan, hon va himla gullig. Skulle typ mötas upp innan en erasmusfest på fredag! Kommer nog bli kul. Men främst ska jag kurera mig så att jag kan gå på lite sightseeing och sånt i min fina nya stad. OCH jag ska försöka ladda upp lite bilder asap, så ni får se hur bra jag har det. Vill ju börja träna. Har hittat ett finfint gym för tjejer som ändå är okej i pris men som har ALLT. lovar; ALLT! Helt sjukt så kul det måste va att träna där! 
 
Ok, halva gg är laddad and imma watch that shit innan de typ slänger ut mig, om de vågar. Im pretty badass. Lol. 
 
Till Alla Ni Som Läser; Jag Hade Blivit SÅÅ Glad Om Ni Kom Och Hälsade På Mig Eftersom Alla Mina Nya Vänner Har BF/GF Som Dyker Upp i Berlin Inom Snar Framtid Vill Inte Jag Vara Ensam Bara För Att Jag Är Det... PLZ COME VISIT! Berlin är bra! 

8 oktober 2012 : lots of have-to-dos

Måndag, ny vecka, ingen skola, massor på schemat! Sinnes vad mycket man måste fixa för att stanna i Berlin i ett halv år.. I veckan ska jag:
- Bli medborgare
- Fixa tyskt bankkonto
- Söka kurser på skolan
Ok det låter kanske inte mycket men det är ändå fett jobbigt, papper ska skcikas hit och dit och jag vet knappt var jag ska ta vägen. Min almanacka är fullproppad. 
 
Ska tydligen träffa en italienare i veckan dessutom. Har sjukt dåligt internet ås sitter just nu på starbucks och är sjukt shopping sugen!! Hade mysigt i fredags iaf! Käkade tacos och drackvin. Housewarming-festen var tråkig så vi drog till Tresor, överprisat men kul! 
I lördags hängde jag med Oskar och Isak, stack till Watergate vilket inte var som jag kom ihåg det, men vad vet jag. haha. Roligt det med! Igår hängde jag med Magda och Kristin i Mauerpark och fika på ett jätte fint cafe i området. Nu måste jag springa på bankmöte!

5 oktober 2012 : freitag

Idag är det fredag! Woop! Ska iväg på middag hos magdalena och sedan vidare på inflyttningsfest i penzlauerberg, därefter ut antar jag! Fun!
 
Igår va det rundvandring på skolan, fattade inte mycket mer än tidigare, kände mig dessutom rätt dum när det bara var jag och Kristin som inte kunde tyska i vår grupp, haha. Fail. Men det va luungt, lunchade med svenskarna sedan och norsken. Kul att man dras till det bekanta. Men de är goa och igår var vi nere i Fredrichain och tog en öl på en liten mysig robotbar! 
 
Enrollment är klar, bara learning agreement kvar + tyskt konto och medborgarskap. Fixar det nästa vecka tänkte jag. Var och handlade idag också. Riktigt fräsch affär vid Nollendorf, typ ica hemma. Hittade ingen normal yoghurt dock, men däremot asgod leverpastej! Yay!
 
Hamnade på Ikea häromdagen också! Det var nice! Åt köttbullar och sånt! Det var samma dag jag sa hejdå till Lukas och Anton. Köpte bara gardiner. Måste dit igen för mina vinglas är sönder.. haha ilandsprob! Nu måste jag göra mig klar! Hejhå!

1 oktober 2012 : mörker

Det är så mörkt här utanför! Somnade vid 18-tiden, behövde väl det.. Första dagen i skolan gick bra, åkte ut till Dahlem för att trycka i oss info, både på tyska och engelska, men inte blev man mer klok för det. Snarare mer förvirrad. Så det stressade mig nog lite, för nu sitter jag, rödgråten och ensam i mitt rum och ska försöka sova å nyo.
 
Gick en lite promenad från Gleisdreieck till Potsdamerplatz, rundade Stadsbiblioteket och biografen i mitt sökande efter en lagom crowded sushi restaurang, vilket inte gick så bra då jag vid hemkomst fortf inte hade ätit något. Så nu är jag här, tänkte kolla nån cheesy film, orkade inte möta upp Kristin och hennes kompis, orkade inte haka på Lukas som ringde precis utan tänker bara ta det lungt. Jag blir så uppe i varv när det händer så mycket på få dagar att när verkligheten tar tag i en igen vill jag inte acceptera det. Men som jag och Kristin sa igår; "det är okej att gråta i början", vilket jag tänker ta till mig.

Imrn står det mycket på schemat; adressletande, enrollment, ännu mer info, bankomat letande och kurssökande osv. Kan bli jobbigt, men blir nog Väldigt skönt att få det gjort! Får försöka hitta på nått med killarna imrn innan de åker hem. Hejhå!

spceinvdr

rymdforskare, utomjording, space

RSS 2.0