31 december 2012 : nyårsafton

Vad mycket man hinner med på ett år. Förra årsskiftet bodde jag i Göteborg. idag bor jag i Berlin, i student lägenhet. Däremellan flyttade jag hem, arbetslös och olycklig till Helsingborg. Trodde studentlivet gick ut på att ha kul, inser nu att det är bättre att trivas. Har förändrat min livsstil, om än i minimal takt. Jag vet fortfarande inte vad jag vill, men jag kommer närmare. Förhoppningvis har jag lärt mig mycket under det gågna året. Lärt mig om livet, ibland vet jag inte om jag alltid vetat saker utan att fundera på dem, funderat på om jag faktiskt lärt mig något eller bara blivit dummare. Ibland vet jag inte svaret. För det mesta tror jag att jag alltid har rätt, vilket i cirkus 70+ procent av fallen faktiskt stämmer. Så egentligen har jag nog inte utvecklats, fast jag har det, jag har bara fått insikt i min egen dumhet, mina egna svagheter, en ny vinkel av dem rättare sagt. Nya perspektiv på människan, som ibland kan bli skeva på grund av mina egna låga tankar om mig själv. Men nytt år, nya erfarenheter, nya upplevelser, ny kunskap och ett förbättrat jag. Ett jag som kommer bli bättre.

31 december 2012 : nyårslöften!

Mina nyårslöften, ännu en gång!
  • Springa milen på under 1h
  • Mår bra! Ta hand om mig själv!
  • Arbeta på mina negativa sidor.
  • Sluta bita på naglarna (varje år....)
  • (Utveckla mina talanger; ta en skrivkurs ex. (kan man ha nyårslöften inom parantes?))
Translation:
  • Bli smal, snygg och awesome!
  • Äta bra, sova bra, dricka mindre, träna mer.
  • Bli mer positiv och lita på mig själv och vad jag kan och kan bidra med.
  • Göra saker som får mig att må bra och utvecklas.
Övrigt:
  • Skaffa ett jobb och en praktik!
  • Finna ambitionen att ta mig igenom det sista av min utbildning!
  • Skaffa en awesome bf.
  • Bli sambo (flytta, gillar att flytta); tror vardagslivet blir så mycket enklare om man delar det (epiphany!).
Men det allra viktigaste är att jag mår bra och gör mitt bästa för att må bra! :)

30 december 2012 : i bild

30 december 2012 : utläggande

Använder denna blogg som avlastningszon vad beträffar mina tankar, en liten del av dem såklart, de som jag faktiskt känner att jag kan dela offentligt. Tex att jag är en väldigt hatisk/negativ person. Hehe... Satt faktiskt och diskuterade detta med petter under gårdagskvällen! Hjälptes åt att finna en lösning på mitt problem så nu ska jag bara jobba på det just like miranda i satc typ. Men i nått avsnitt träffar hon en ännu mer bitter person och bli värsta entusiastiska och positiva personen. Typiskt mig också, när nån är värre måste jag alltid vara tvärt emot.

Well nuf bout that! Vad jag tänkte ha en åsikt om idag är aftonbladets artikel ang- singlar, framför allt kvinnor, och deras relation till nyår; som självklart är miserabel! Likväl blev jag efter att ha läst den. Forever alone. Så jävla fult att manipulera den singla läsaren att må dåligt över en firande högtid för att de inte hade något seriöst att skriva om. Bajs på dem! Fast samtidigt roar det mig något enormt eftersom det är så dålig journalistik överlag. Och att jag inte tror på innehållet egentligen. Men! högtider är så sjukt överskattat och kommersialiserat these days att man får ångest bara för att man inte är bjuden till Den festen eller har sällskap till en annan. Whatever nu (trots att jag klagade högljutt av just dessa anledningarna tidigare)! Det viktigaste för mig är att fira in det nya året med glädje, genuin sådan. Inte nån alkoholhaltig illusion av glädje för att hetsen finns i gruppen. Glädje och förväntan inför det kommande året, så blir året så bra som man tänkt sig. Och efter typ konstant misslyckade nyår sedan 10års ålder så tror jag att jag vet. haha.

27 december 2012 : ang. nyår

Alla som känner mig vet hur mycket jag älskar att planera och skriva listor etc. Det är min grej. Att jag sedan är sämre på att genomföra mina fantastiska planer är en annan femma. Men jag gör mig alltid redo inför vad som skulle kunna hända. Vet i tusan vad jag tänkte mig göra på nyår, min första plan var att bara vara hemma, skåla vid 12slaget och gå till sängs. Men sen kom bilden av glitter i håret, champagne och en opretantiös kväll med vänner upp.. och självklart bilden av en möjlig 12slaget-kyss. Det lät så bra, jag kände mig så vuxen när jag tänkte att i år ska jag inte ha klänning, byxor och kavaj; det är min grej, har alltid varit. Style it up lite med smycken och hår etc. Kan bli så bra! Och den där middagen jag föreställer sig med gott sällskap och god mat. Så kvällen har ägnats åt att planera någon slags meny, som troligtvis inte kommer hända. Men hur som så var det väldigt roligt. Gjorde en klassisk och en lite mer innovativ, allt för att anpassa mig efter de vänner som möjligt skulle dyka upp på min fantasimiddag!
 
Meny1 (för ett klassiskt nyår)
Starter:
Predrink/Skumpa med tilltugg: oliver, kex, ost, chips och/eller små crostini med tomat och mozzarella alt tapenade och kapris.
 
Förrätt:
Antingen ungsbakad hummer eller bruchetta med mangosalsa med chilistekta jumboräkor; till detta ett glas vitt.
 
Huvudrätt:
Oxfilé med sparris (min eviga favorit grönsak) och något slag av rotfrukt; i ugn, gratäng, purré eller hasselbackspotatis. Whatever fits the crowd! Såklart rött vin.
 
Efterrätt:
Eftersom menyn är rätt heavy funkar allt känner jag. Antingen en pannacotta med bär eller en klassisk kladdkaka.
 
Meny2 (ett slightly more upp-spiceat nyår)
Starter:
Räkchips och wasabinötter (och diverse andra nötter med såklart) och ett glas champagne.
 
Förrätt:
En liten förrätts-sushi alt grovt bröd med avocado och räkröra tillsammans med vitt vin.
 
Huvudrätt:
Hittade ett recept på ankbröst som jag tyckte lät intressant tillsammans med sötpotatispurré (ny favorit för min del) och en syrlig vinsås. Till det kan man ju ha lite sockerärtor och sharon kanske. Och dricka rött.
 
Efterrätt:
Tänkte mig något mer luftigt här t.ex. en parfait eller mousse med vitchoklas och lite lime marinerade jordgubbar. Mums.
 
Till båda menyerna tillkommer självklart kaffe och kanske en pralin senare på kvällen, samt champagne att skåla i vid 12slaget!
 
Ibland överraskar jag mig själv. Är ändå väldigt nöjd med vad jag kommit fram till. Funderar dock på hur bra förrätten och huvudrätten i andra menyn passar. Får kanske hitta något annat alternativ. Åh jag och mina fixidéer! Så himla bra ibland! :D
 
På tal om nyår så är mitt enda nyårslöfte att må bra och ta hand om mig själv, ta tag i mitt liv och springa en mil på under 1h. Sen är jag nog ändå en rätt nöjd människa. Känns som att jag, iaf kommit något närmare, att veta vad jag faktiskt vill och när man kan känna den harmonin inom sig tror jag det är lättare att nå dit! Bara 3månader kvar i Tyskland! Fast nu ligger jag rätt bra här i pappas säng med en snarkande hund tryckt mot sidan. Världens bästa hund faktiskt! Puss och godnatt!

24 december 2012 : julafton i sverige

Det är så himla härligt att vara hemma! Allt är precis som vanligt. Hunnit ta mig runt hbg, runt rbäck. Hängt med mina bästa vänner, hängt med världens bästa familj. Idag är det julafton och vi har ätit så mycket att jag aldrig behöver äta igen. Druckit snaps för första gången på jul, svartvinbärssnaps!
 
Fått massa fina julklappar: massage nästa lördag från min fina syster, vilket behövs så fruktansvärt pga. min äckliga säng i Berlin. Fick nya MJ örhängen, en sjukt snygg dyrberg&kern ring, cos tröja, tisha, hope kofta och skjorta + lite cash. Riktigt bra jul! Riktigt god julskinka!! Vet att ett par nya löparskor väntar på rean, samt en jacka och vinterskor. Men man vet ju aldrig om man behöver det eller ej eftersom det ena stunden är snökaos och andra spöregnar... WÄH.
 
Imrn är det juldagen, lutar väl åt stan med folks. Annandagen = mellandagsrea!! Woop! Måste ta tag i nyårsplaner, måste försöka jobba mig igenom lite tråkiga texter till skolan. Tänka på frågor till mina termpapers, ladda ner filmer, titta på serier som jag måste se innan jag åker tillbaka till staden utan internet uppkoppling. Men orka bry sig om det nu. Det är fortf julafton i 10 minuter till. Embrase!
Ni får väl vända era datorer för bilderna vill inte ligga på rätt håll.... family portait!<3
Älskar hur olika bella och jag är1!! Total opposites!

18 december 2012 : när jag skriver igen

Ojoj! Två inlägg på två dagar! Förtjänar ett woop! WOOP! Om 1,5 dygn är jag hemma!! Nästan.. påväg hem iaf! Idag har jag så Ont i hela kroppen! Men ett bra ont! Har tränat stenhårt! Känner mig stolt över mig själv. Tycker tom att det är roligt att springa, men måste bara finna rätt sinnestillstånd. Tyvärr har jag rätt dålig fokus allmänt, men när man kommer in i musiken och stegen inte känns längre, det är en go känsla! Ska bli löpare, även om det kommer ta tid.
 
Dagens ämne skulle inte alls vara löpning utan irritation. Speciellt på sociala medier. Har väl skrivit om detta tidigare, men seriöst! SKRYT ONLINE = PSYKISK STÖRNING. yea ppl! You know it. There's a difference in writing informative and just being annoying and a freakin pain in the ass on facebook/insta/twitter and so on! Jag önskar att jag vara den lilla bitchen som bor inuti mig och vågade skriva mina åsikter online. För de är så många och många så fyndiga! Men eftersom jag inte är så där störig och säger allt jag tycker och tänker om folk trots att jag gör det klarar jag mig iaf undan en hel massa konflikter som jag hade fått ta tag i om min käft ständigt var i arbete. Wellwell. Det jag ville säga är att: Saker som är så fruktansvärt ointressant är: vad folk äter, när folk tränar, hur de spenderat sin dag, hur mycket de älskar sina respektive etcetc. CARE!!!!!!
 
Med detta sagt tänker jag avsluta med att jag inte yttrat ett ord sedan igår då jag skypeade med mamma, innan dess sedan lördag natt. Kan ingen komma och hålla mig sällskap på ett icke virituellt sätt? Fucking boring när alla är upptagna med sina pojkvänner. JAG VILL HEM NU! Det enda som suger är att jag inte köpte till bagage utan trodde mig kunna få ner allt i ett handbagage... No can do tydligen, får hoppas att rean har mycket att bjuda på eftersom inte ens hälften av min kläder kommer ner i väskan, jag bara kan ta med mig ett par skor (de jag kommer ha på mig) och endast en väska.. Hoppas innerligt att min dator går ner. Tack och lov ska ju inga hygienartiklar med, så smidig som jag är har jag använt upp alla min produkter under 3månaders tid och kan därför unna mig nya vid hemkomsten! Awesome timing! Ibland är jag bara Så Grym! Haha. 
 
Eftersom jag inte har pratat på så hiiiimla länge tänker jag fortsätta att skriva av mig alla tankar som flyger runt i huvudet på mig. Jag har tittat på resor. Volontärresor till afrika, indien, bali där man tar hand om lejon eller pandor eller elefanter, Äventyrsresor till Indien, Kuba, Sydafrika. Åh, jag har ju faktiskt pengar och man är inte iväg längre än en månad tror jag. Eftersom min vår är fri, likaså min sommar (än så länge) finns ju ett opportunity. Men kanske borde prioritera att hitta ett jobb, läsa upp min FEK osv... Men det är ju tråkigt.
 
Grejen är att jag inte har lust att göra saker ensam längre. Jag hade velat bo med någon, tror jag får mycket bättre vanor då, med lite press från någon annan att åstakomma något om dagarna och inte kolla Mad men avsnitt tills klockan blir för mycket. Någon/något som tvingar upp mig om mornarna, som får mig att ha normala middagstider osv. Kommer bli så mycket bättre när man bor hemma över julen. Jag lever i min säng just nu, mestadels för att jag inte har någon annanstans att ta vägen i min lgh. Det suger. Man måste ha flera rum som begränsar användningsområdena. En hund hade passat mig, men vem visste inte det? Men det är lite väl av ett ansvar. En pojkvän som vill gå ut och gå på morgonen kanske? Och behöver ett riktigt mål mat på kvällen? Sökes! haha.. Den adden hade fått många svar. Plz be my puppydog?
 
Ska ta och översätta mitt CV till engelska nu. Skriva lite om Godard och sedan röra mig hemåt igen. Sjukt sugen på något sött... -.- inte okej! Imrn ska jag köra två träningspass och trycka ner datorn i väskan. Sista helnatten i lgh. Hoppas jag kommer till Schönefeld i tid på torsdag... Wäh. Hoppas bella lånar ut sina träningskläder till mig hemma så jag kan va duktig hehe. Sak även reposta mig nyårslöften. För det har jag redan gjort en gång va? puss

17 december 2012 : grattis mammi!!

Idag fyller världens bästa mamma 50! Kan ju tyvärr inte vara med och fira, fast än jag egentligen skulle kunnat eftersom jag inte har någon skola... -.- MEN tror nog att alla andra firar henne ordentligt där hemma å mina vägnar också!

Så grattis världens finaste bästabästa mamma! Och tack för att du finns, gör mitt liv så himla mycket bättre. ily mest av allt
En mindre vacker bild från berlinbesöket. 

15 december 2012 : 4 dagar

Bara 4 dagar tills jag åker hem! OJ vad jag längtar. Sover skitdåligt. Eller bara alldeles för mycket beroende på veckodag typ, ett jävla mönster.... -.- torsdagar är min bästa dag! Då är jag alltid pigg!

Idag har jag tränat och igår klådde jag mitt rekord, sprang 50min non stop, rätt stolt över mig själv, progress! Fast bara 6km så det gick ju inte översnabbt. Mitt mål är ju milen på 1h. Så har fortfarande en bit kvar! Sen har jag kollat på Anne Frank och Schindlers list. Har nog inte gråtit så mycket på år och dag, ok där ljög jag. Sen mamma o pappa var här för två veckor sen, lol.

Igår blev det en eller 3 öl med norskarna idag blir det fest. Imrn kommer jag chilla och städapackatvätta osv tänkte äta min sista mustafas döner på tisdag kanske. Vet ju inte när jag åker tillbaka igen då skolan börjar först 14 jan, vilket iofs betyder 3veckor lov, woop! MIN s'äng och MIN myshund och MIN familj
Nu är jag hungrig, tacos står på menyn, men först dricka upp kaffet och kolla klart julkalendern, love it! Älskar starre och gratis wifi<3
 
Bilderna nedan är från förra veckan när freddie var här! Vi är så snygga på de två första bilderna ^^ Mamma! Kolla vad ni missade på Monsieur Voung, så sjukt nice! Fina smoothiedrinkar hade de också! Sista bilden är från en tapasbar som jag o freddie var på! Min nya favvo är Rysksallad! yummie for my tummy!
 
 
 
 

12 december 2012 : 12.12.12

Bara för att alla andra håller på. En vecka till jordens undergång och sånt. En helg spenderad med Freddie och massa roliga upptåg. En gnagande hemlängtan och fruuuuktansvärt mycket snö. Och självklart musikhjälpen since im sitll in school efter klockan 18... hehehe obviously. Orkar inte med Berlin mer. VILL HEM: DÖR SÅ MYCKET JAG VILL HEM!!!!!! Bajs. hejdå.

4 december 2012 : <3

4 december 2012 : 20dagar

Första advent har passerat, julmarknaderna översvämmas och julkalendern är så himla assum! Greveholm<3 Har haft mammis och pappis och bella på besök under helgen! Vi har sight-seeingat och myst och shoppat o spnt man ska göra! Världens bästaste dysfunktionella familj<3 nu är det bara 16 dagar tills jag får träffa femte medlemmen i la familia också!! Gud så mysigt det är med familj och jul, så kom kylan den 1a också tillsammans med snön som tyvärr bara ligger över natten..
 
Imorgon kväll kommer freddie hit! WAY! ska bli askul! Veckan efter det ska jag koncentrera mig på CV-skrivande och uppsattsfrågor. Men innan dess blir det party up med världens bästa kille! Ska bara blåsa upp luftmadrassen först, ehe. 
 
Efter att ha skiljts från familjen i lördagskväll umgicks jag med mig själv hela söndagen. Jag trivs nästan alltid bäst med mig själv. Hemskt nog. Älskar tystnaden, valmöjligheterna, att slippa anpassa sig. Kommer nog alltid vara ensam. Det är nog mitt problem att jag trivs bra med mig själv,f ast jag gör ju ändå inte det. Det är brist på sällskap som jag trivs med som får mig att älska ensamheten. 
 
Vi har iaf oftast söndagsmys hos oskar och isac och nu framöver även onsdagsmys med julkalender! Och så får jag sällskap enda fram till måndag! Sen är det bara två veckor tills jag åker hem och kan umgås med mina favoriter. Funderat lite över framtiden. Över vad jag borde göra efter studierna här. Väldigt osäker på allt. Nu blev det ett väldigt långt inlägg. Wellwell. 

spceinvdr

rymdforskare, utomjording, space

RSS 2.0