27 september 2014

Kallar denna helgen min helg! Efter en riktig tradig vecka blev gårdagen bättre. Mamma säger att det alltid är vackert väder just den dagen vi ska fira mig, och att vår fina orkidé (av någon speciell art) alltid blommar då. Som "vanligt" är det precis en sådan dag; solen skiner på en klarblå himmel, krispig luft och en blommande orkidé, nystädat hus, ren tvätt och nygräddad tårtbotten. Hur bra?
 
Igår tog vi en sväng på Väla och jag fick en MYCKET efterlängtad Brixtol jacka som bday present. HurBra?
 
Kvällen avslutades på Globetrotter med tjejerna för tapas, rödvin och småprat. Bäst att samla de där, och hur kul att karolina kom över?! :D Fortsätter, hurbra?
 
Idag kommer släkten på tårta, mums. Ikväll kommer Rasmus över på middag med mami&papi och veckan fortsätter sedan i full rulle med möten till höger och vänster, teaterbesök (finaste presenten av finaste killen), och avslutas med en trip till kbh med honom. HUR BRA?
 
Tack för solsken! Nu vill jag helst att kvällen ska komma så jag kan pussa på min man. Hejhå!
 

24 september 2014

Idag är det min födelsedag. 23. Ingen ålder att fira eller förneka. 8h på tåget mellan Stockholm och Lund. 3h av väntan på Sthlm central. 4 h utbildning. En gullig pojkvän. Två fina föräldrar. Ett par bra vänner. Och så var dagen över. Det är spännande att se hur man prioriterar i jämförelse med andra. Idag kändes det inte värt att fira, kan jag istället skjuta upp min födelsedag till lördag? Kan jag få vara 22, men så mycket mycket yngre, i ett par dagsar till? Stanna klockan och låt tiden gå fortare?
 
Gratulerar på din dag Louise! 23 år. Var tänkte du dig vara idag?

22 september 2014

Världens bästa människa fylde år i helgen. Och så hängde vi med en litenliten kise.

22 september 2014

Idag är en sån dag när hösten verkligen knackat på dörren. En sån dag när jag kan börja gråta för allt och inget. Det känns så fruktanvärt dåligt just nu. Hyn är dålig, inga piller funkar, inga ansökningar går vidare, inga avtal blir sålda, inga lgh fixade och framtiden är långt borta. Ja, det är så himla fult att klaga när jag har det så bra som jag har det..
 
Men om två dagar fyller jag 23 år och har ingenting stabilt.
 
Borde verkligen uppskatta att jag får lov att bo hemma fortfarande. Att jag faktiskt har ett arbete att gå till, även om det är så långt ifrån vad jag vill och har tänkt mig. Att jag har världens finaste människa så nära. Och att alla dessa människor kring mig faktiskt stöttar. Även om sommaren har varit omtumlande känns det som att min fokus låg på relationer och titta var det tog mig! Att ta in folk som gör en gott och rensa bland de som drar ner en. Nu är det dags att vända blad och lägga fokus på karriären. Ta sikte mot något uppnåbart. Och fortsätta kämpa mot något som känns så jävla jobbigt. Att bli vuxen.
 
 

15 september 2014

Snartsnart är det min födelsedag! WOOH. Så eftersom efterfrågan fanns kommer en wishlist:
 
  • Se inlägg nedan där jag har gjort en kort lista!!!!
Vad jag behöver är välsittande, varma och svala kläder som är tidlösa och håller LÄNGE, bekväma och snygga skor som värmer fötterna, skydd för mina elektronikprylar, något att bära runt mina saker i då jag lever i ständig förflyttning, hjälp med finansiering av diverse vardagliga ting: busskort, gymkort osv. Hårvård, en riktigt trevlig klippning och en plattång. En ansiktsbehandling och härliga produkter. Manikyr kanske? En trevlig resa, vinprovning eller dylikt?
 
Mest av allt behöver jag nog ett arbete med inkomst. Hejhå!

15 september 2014

Dagen efter valet känns hoppfullt. Ja resultatet var inget vidare. Ett par otroligt duktiga ministrar förlorar sina poster. Vår nya stadsminister är alldeles för anonym för att leda ett helt land. SDs val resultat gör mig rädd. Men samtidigt finns det hopp om förändring. Ny regering, nya tag. Ett stort missnöje kan enkelt ses i valresultatet. Detta måste ju i praktiken innebära fler åtgärder för att göra sverige bättre? Ingen kan säga att de ville se resultatet som blev men genom att röra runt i grytan kanske,  man bara om vi vill och kämpar, kan åstadkomma bättre saker för framtiden där människors missnöje inte behöver uttryckas i extremism. Jag vill åtminstone kämpa för ett öppet samhälle där tolerans och jämställdhet ligger til grund för allt arbete. Där det finns arbete för alla som kan, där vi har ett skyddsnät som vänar om oss invånare och en välfärd som byggs för alla.

10 september 2014

När vaknade du igår? kl0530, en löprunda på det. sånt man kan göra när mannen inte sover bredvid.

 

Vad skulle du göra? Vakna, åka till skolan och sedan till jobb.

 

Vad åt du till frukost? Müsli och mjölk och några koppar kaffe (typ 3)

 

Och lunch? En minibaguette med pannbiff.

 

Och middag? Kycklingcurry med grönsaker och spicy potatisklyftor, nom.

 

Vad gjorde du igår? I skolan påbörjade vi vårt stopmotion projekt, en kärleksexplosion i pärlor! Sedan försökte jag sälja elavtal i några h, utan större framgång tyvärr. Går från dag till dag. Efter det tog jag mitt pick&pack till le bf och tröståt popcorn till Supernatural, skrev lite CV och pussades.

 

Ringde du någon igår, vem och vad sa ni? Papi. För att boka Näringslivsdagarna, fixa kalender och klaga lite över livet...

 

vilket humör var du på? Rätt dåligt tyvärr. Nedstämd över min egen framgång. Gotta step up the game!

 

Vad lyssnade du på? Sommarprat, snart tagit mig igenom hela sommaren.

 

Vad hade du på dig? En grön tröja, svart trikåkjol, boots och bombarjacka.

 

Vad gjorde dig glad? Rasmus!

 

Och ledsen? Arbetsmarknaden.. och mig själv typ.

 

Vad drack du? Vatten, kaffe och te. 

 

Köpte du något? Kaffe.. och en ansiktsmask!

 

Vad var det konstigaste som hände? Min vanliga reaktion till stress.. hatar det konstiga beteendet.

 

Vem hängde du mest med? Rasmus, haha, what else? Om inte mina workbuddies räknas?

 

Vad ångrar du nu idag? Att jag är så bråkig.

 

Hur var dagen från en skala från 1 – 10? Den började på typ -10, övergick till en trött 5a för att sedan dippa på nytt och sedan upp till en 8-9 tack var han den där.

 

Vad hade du hellre gjort? Typ allt. Rest, myst, legat kvar i sängen hela dagen?

 

8 september 2014

Inget nytt under himmeln. Kämpar på. Hejhå.

4 september 2014

Hur dumt det här en må låta. Hur härligt hade det inte varit att för första gången på ett år få tvätta sin egen tvätt? Handla till sitt eget kylskåp? Komma hem och laga med tillsammans? Kunna sitta upp och snacka ostört halva nätterna för det är i ens egna hem. Att en söndag förmiddag få för sig att storstäda, handla brunch eller komma hem alldeles för sent en fredag med vin i kroppen och ramla in i sitt eget hem, sitt eget badrum, med bara ens egna saker där man själv smutsat ner varenda vrå, Att själv bestämma vilka handdukar som passar bäst i sitt badrum eller vilken tavla och möbler man vill ha i de olika rummen. Att spontanköpa tulpaner och en vacker vas en eftermiddag efter jobbet för att piffa lite extra. Behöva torka av sin egen spis och diska sin egen disk. Att ta små saker i vardagen på allvar, ta ansvar över sin situation. Att ta ut soporna i tid. Att alltid ha påsar tillräckligt för att fylla en ny soppåse. Visst låter det fjantigt? Vem tycker egentligen om att göra alla dessa saker? Typ ingen, inte ens jag. Men hur härligt hade det inte varit att få göra detta. När man är 23. Come on life, bring it.

3 september 2014

Sitter på jobbet och funderar över folk, i allmänhet och synnerhet. Tänker att det är rätt roligt hur folk beter sig i olika sällskap och hur olika mycket man kan tycka om dem beroende på just detta.
 
Har påbörjat en ny kurs på MaH. Den är riktigt spännande och tror det kommer bli superroligt att få läsa något så praktiskt och kreativt. Klassen verkar dessutom vara fylld av ett härligt gäng med diverse bakgrunder. Det enda jag oroar mig över är tiden. Jag kommer förmodligen påbörja en period fylld av stress och ångest snart, om jag känner mig själv rätt. Hinner jag pendla och jobba och plugga och träna och träffa vänner och familj och få till en härlig vardag med nyttiga inslag? För det var vad jag tänkte ägna detta inlägg åt.
 
Jag måste ta tag i saker nu. Måste hitta en ny balans i vardagen. Det är inte rimmligt att leva i en väska längre eftersom jag kastas fram och tillbaka mellan städer dagligen. Att skapa ett schema är prio ett känner jag om jag ska orka mig igenom hösten och hinna med allt jag VILL, verkligen vill, hinna med.
 
Jag kommer göra mina vänner så besviken när jag säger att nej jag orkar inte prioritera er varje dag längre. Andra moment har kommit in i mitt liv och förändrat situationen. Min främsta lediga tid vill jag spendera med familjen och min bf. Vänner får hänvisas till helger. Thats that.
 
Träningen som för nuvarande varit planerad till förmiddagar måste även den få en ny tid. Kommer jag ens att hinna ta mig till gymmet? Det får helt enkelt bli tidiga morgonpromenader, kvällslöpning och helgpass. Där försvinner också sena fredagskvällar. Vilka jag iofs hellre spenderar med trevligt sällskap i mysigt format. Men träningen MÅSTE inkluderas i vardagen, jag vet hur dåligt jag mår utan den. Att dessutom leva ett relativt hälsosamt liv där jag äter för välmående ska bli av större vikt. Små måltider ofta under dagen behövs för att hålla min energinivå på topp och få mig att orka veckorna.
 
Helst av allt ska jag utöver detta fortsätta söka arbete/praktik, casha in och göra bra ifrån mig i alla ovan nämnda delar av mitt liv. Vill ha en säker inkomst. Villvillvill komma vidare i livet. Vill må bra, äta gott med hälsosamt, ta tid för det jag tycker om, träna, att både min kropp och mitt sinne mår bra, att allt ordnar sig. Det gör väl det tillslut.

spceinvdr

rymdforskare, utomjording, space

RSS 2.0