25 januari 2015

Hur det är att arbeta på dagis (oh sorry meant Förskola).
 
Det är säkert en fråga ni ställt er flertal gånger; hur klarar den där bittra bruden med cirka 0 barnkära komosomer i kroppen av att arbeta där? En fråga jag själv ställer mig, gärna flera gånger om dagen. Ärligt, I do it for the money. Jag avskyr att inte kunna ha på mig mina "fina" kläder på arbetet då jag vet att barnen inom några h kommer hjälpa mig skita ner dem. Istället tar jag på mig sweatshirt och träningsbyxor och låter barnen hälla mjölk på mig, kleta snor och kasta mat (typ). Jag äger inga "ordentliga" och varma skor och ytterplagg att ha ute, inte heller har jag några bra inneskor utan fryser ofta och ständigt, förrutom då det är dags att gå ut/lägga barnen eftersom det tar 300 miljoner år att klä på dem alla kläder och svetten rinner längs ryggen då man är färdig, but no wait (!) alla 10tal barn har kastat av sig sina vantar (....), do over! Man undrar om de får någon mat i magen då man städar efter måltiderna (alltså varannan timme) och allt ligger på golvet. Jag som älskar ordning och reda blir galen då leksaker, puzzel och kritor ligger utslängda över hela lokalen. Barnen kastar sig flertal gånger om dagen på golvet skrikandes för att de inte får sin vilja igenom och jag måste bita i tungan för att inte slänga mig själv bredvid. Att byta blöja på andras ungar är så vidrigt. Tänk att jag arbetat där i 1,5 månad och redan varit sjuk 2 gånger så mycket baciller de bär på, detta trots att jag tvättar händerna till krackeleringsgrad och är den mest frekventa användaren av handsprit ni träffat (lovar att jag spritar av stolarna efter lunch tom). Och att handskas med föräldrar.. Ibland undrar man, ofta orkar man inte ta konflikten..
 
Morgonen är tidig men eftermiddagen lugn och att sluta klockan 16 är en ren dröm! Att se hur barnen över 2 veckors julledigt har utvecklat både språk, motorik och lyhördhet är fantastiskt roligt och att få vara en del i att forma en litenliten människa är så himla facinerande! De små personligheterna är så spännande och de har så mycket roliga idéer att komma med, sådan fantasi! Det är verkligen en utvecklande erfarenhet att arbeta med dem och om jag nu inte är barnkär är jag fantastisk bra i min roll som förskolelärare! Väljer aldrig att stanna där för all framtid men tänk så häftigt att ha detta i ryggsäcken! Jag hatälskar min arbetsplats just nu!

25 januari 2015

 
Januari börjar lida mot sitt slut, den fattigaste tiden (haha chilla louise aint no money rain) är över.
 
Förra helgens bravader i göteborg slutade med någon slags influensa så låg hemma halva veckan, sux. Men gbg var trevligt ändå! Helgen har spenderats med världens bästa hamburgare (lovar), kvalle tid med farfar, middag hos Hanna och både scones och pannkakor till helgfrulle (separata dagar). Så har nada att complain about, förutom flunsan!
 
Februari = alot of utgifter (....) så ska räkna slantar så fort den lilla lönen trillar in.
Övriga mål för månaden kommer ligga i att:
1. Hålla mig frisk!
2. Träna (ska testa Kayla Itsines tränings guide woop!) Get my bikini body going! Yay!
3. Söka arbeten och gå på intervjuer, kämpakämpa!
4. Arbeta (se punkt nr 1)
5. Leva till fullo och ta vara på alla tillfällen!
 
Mina cooking skills bara förbättras och förbättras, so happy! Har så himla kul i köket! Så i februari steppar vi upp gamet; utökar repertoaren och bjuder in till brunch för att showa off lite! Friends är välkomna på sen brunch en lördag med drinks included (Y). En och annan middag blir det säkerligen det med!
Alla hjärtans dag och 6 (7 i februari egentligen) månader med min man skall uppmärksammas. Jag ska unna mig själv något nytt, erkänner att jag i princip inte gjorde av med pengar på mig själv i den bemärkelsen i januari (no winter sale for me..) och så tänker jag mig att en resa kommer bokas inför sommaren. Drömmen är Slovenien med pitstop i antingen Italien eller Kroatien (eller båda?). Vi ser. Håller tummarna för lite mysig snö också kanske?
En annan sak jag tänker ta tag i är att sälja mina garderobsfynd som aldrig används till bättre behövande, eller ja till någon som förhoppningsvis vill köpa och använda. Casha in lite extra, alla ören räknas liksom!
 
Annars leker livet. Mår toppen, hare bra, lovin life osv. Hajje!

11 januari 2015

har inte så mycket bilder att visa er, inte heller (för omväxlings skull) mycket att klaga över! Ser så himla mycket fram emot nästa helg då gbg står inför dörren!!<3
 
Veckan, dvs efter helgdagarns, började med en kort dag på fritids där INGA barn väntade (!?). Firade med hamburgare och hårda träningspass! Senare på kvällen kom en ångestladdad bf förbi för tentapepp. Att vakna brevid honom är nog allt jag vill göra resten av livet helst. Dagen efter blev det uppstigning kl 0530 och en lång dags arbete följt av träning, likadant följde fredagen (rutin i mitt hjärta!). Fredagskvällen ägnades åt oxfilé och hejdå till lillasyster samt rödvin med Freddie i stan, en sen anländning till Lund innan virvelvinden Egon slog till och jag somnade snabbt medvid mannen. Vaknade, gick ner på stan en runda, höll tummarna för Rasmus på tåget hem, vilket gav resultatet ett mål i ligan trots förlust och skrubbade sedan rummet rent här hemma. Därefter vankades taco-night med familjen skoglösa på besök i lund och jag stod för matlagning! Älskar att leka hemmafru! Avslutade kvällen med rödvin, Imitation game och mys och vaknade upp med mensvärk, woop! För att dämpa smärtan besökte jag Karolina i Malmö och brunchade med färskfrukt och kaffe tills klockan slog 15, missade FCH men fick massa pussar istället och åkte sedan hem för att äta scones.
 
I morgon börjar vi om igen! Tagga arbetsvecka och träning igen, so freakin thrilled! Heja mig! woopwoop!

5 januari 2015

Januaris planer:
 
Hittils har en knapp vecka av det nya året gått. Januari månad har a whole lotta fun going on! Planerna för månaden är att påbörja det nya året bra!
 
Den gångna veckan har träningen påbörjats så smått med promenader och ett fåtal pass, vilket ska uppgraderas med fler promenader, fler pass och komma igång med gymmandet igen. Hand i hand går det med att äta hälsosammare. I mitt fall går det inte att exkludera något, jag älskar att äta! Däremot kan onyttigheter fokuseras till mindre skalor och färre tillfällen, en extra tanke ägnas åt om man behöver en extra portion eller ej osv. Dra upp på nyttigheter så som vatten, kaffe, stark mat, kanel och kardemumma, ingefära och förhoppningsvis mer grönt (haha).
 
Utöver detta kommer jag arbeta heltid månaden ut (åtminstone), hur gott? Veckorna får en helt annan innebörd vilket gör helgerna så mycket viktigare! Den 17e drar vi en helg i Göteborg (SÅFREAKINGKUL) och två helger därefter är jag hundvakt då mop ska iväg på äventyr. Samma helg firar jag och Rasmus 6månader (det tar sig så sakta). Därefter är månaden slut, tyvärr. Men desto viktigare att börja planera inför Februari och göra den månaden så fylld av glädje som möjligt! Tiden bara springer! Och däremellan ska man ju självklart få in en och annan kompis-dejt, middag och kafferundor på stan!
 
Av selfknowledge vet jag att jag mår så mycket bättre av att ha saker att göra. Det är så skönt att veta att tiden går, att man gör något vettigt, kommer upp om morgonen och inte bara hänger. Mitt välmående stiger oändligt och min omgivning slipper en rastlös louise runt fötterna! Jag hinner liksom inte tänka lika mycket vilket passar mig utmärkt då min hjärna är på ständigt högvarv, inte konstigt att fläkten pajar och maskineriet överhettas liksom! Ni vet var ni har mig! Hajjje!

5 januari 2015

Nytt år och nya planer.
 
För att göra det bästa av året 2015 ska jag göra det bästa för mig, det bästa jag kan göra av mig själv och för de omkring mig. Det känns som att tvåtusenfemton kan bli årets år, trots att förra året var helt amazing. Jag älskar att varje år blir bättre och bättre, man lär sig mer och mer om både sig själv och sin omgivning.
 
Min plan går ut på att ta dag för dag, vecka för vecka och månad för månad. Tiden går alldeles för snabbt när man ser tillbaka. Man hinner inte alltid ta vara på den tid man är tilldelad på bästa sätt. Därför tänker jag sätta upp mål för varje vecka och månad för att ha saker att se fram emot, sträva efter och sedan kunna checka av listan! Det gör också att jag kan ta tillvara på dagen på ett mer effektivt sätt.
 
2015 är året jag växer. Växer som i personliga mål. Dessa mål ligger under kategorierna personlig utveckling, välmående, karriär och framtid, typ.
 
Personlig utveckling:
2015 vill jag, som jag skrev i tidigare inlägg, bli av med mina hjärnspöken, släppa allt gammal groll som ligger och nöter, få upp min självkänsla och självförtroende, tro på mig själv i situationer som känns jobbiga, ha tillit i mig själv, ta till mig feedback och ständigt sträva efter att göra bättre ifrån mig på alla plan.
 
Jag har svårt med ilska som ligger och grämer mig, jag har svårt att tro på min egen förmåga trots att jag vet att jag kan, jag följs av ständiga tankar kring mitt apperance och hur andra uppfattar mig. Att släppa detta är ett långsiktigt mål som jag varje år tar upp på nyo. För att arbeta vidare går vi till nästa kategori..
 
Välmående:
Do all things with love, och gör saker du älskar. Vad tycker jag om att göra? Resa, träna, baka och laga mat (trots bristande kunskaper än så länge!), ta långa promender i solsken, skrolla sida för sida på internet, sitta inne en hel dag med serier, sitta på fik och dricka kaffe dagen i ända och ta ett glas vin till middagen en fredag.
 
Genom att ta vara på saker i vardagen som gör mig glad blir jag en lyckligare människa. Stop stressing about thing that don't matter, ta vara på det som gör. Att ge min tid till folk som förtjänar mig tid och till saker som förgyller mitt liv. Om de innebär att vakna klockan 8 en lördag för att hinna 9.00 passet på friskis är det värt!
 
Karriär:
Mår man bra inifrån mår man också bättre utanpå, i sociala sammahang och på sin arbetsplats. När man vet vad man vill med sitt privata liv tror jag det är enklare att finna den rätta stigen i arbetslivet vilket är ett absolut huvudmål med detta året. Jag har testat nästan alla arbeten som kan tänkas och kan till viss del säga vad det är jag vill uppnå i min karriär. Desto svårare är det att finna stigarna som leder dit. Att söka jobb är nu mer min specialitet, men inget har än så länge känts helt klockrent. Att ha en trygghet (vilket jag mer eller mindre har tills vidare) är skönt och ger mig tid att fundera över framtiden, och kanske ger mig utrymme för annat som exempelvis resor och vidare studier, samtidigt som jag hoppas 2015 är året jag hoppar på karriärståget mot framgång!
 
Framtid:
Framtiden hänger ju ihop med allt ovan; mår man bra, presterar man bra och finner lättare vägen mot framtiden med tryggheten i ryggen. Jag vet hur jag vill se min framtid, främst långsiktigt. Men jag har en tendens att vilja skynda saker mer än nödvändigt. Varför stressa när man bara är 23? Min framtid inkluderar föregående punkter, en fast punkt i vardagen (dvs. arbete, bostad etc.) den inkluderar min familj, mina närmsta vänner och världens bästa människa, såklart. Längre än så både vågar jag och vågar jag inte tänka. Men lyckan väntar. Det är jag helt säker på! Och som sagt, varför stressa när vi har hela livet framför oss? Det finns så mycket världen erbjuder!
 
 
Summa av kardemumman och kontentan av det hela är att livet 2015 kommer bli kanoners! Fyllt av kärlek, skratt och solsken! If you feel better, you will do better är årets motto! Heja mig och alla er där ute!<3

2 januari 2015

Världens bästa avslut på världens bästa år. Mina fantastiska vapendragare. Min människa.
 
Tack 2014 för allt du lärde mig och allt dumt som tog mig hit. Helluuu 2015 och alla äventyr som väntar! <3

1 januari 2015

Beskriv året med tre ord.
Bergochdalbana, solsken, arbetsmarknadshelvete.

 

Vilka sånger kommer påminna dig om 2014?
My Top 100 Songs (sammanfattat ALLT med Lorentz, Kygo, saxofon, blippiga beats och knasiga texter)

 

Vart reste du under 2014?
London x2, Thailand (Bangkok och Phuket), Berlin, Köpenhamn, Stockholm, Göteborg, Malmö, Båstad och en himla massa farande mellan Lund - Helsingborg - Viken.

 

Har du blivit bättre på något?
Känner mig bättre på att släppa taget, även om det är jobbigt måste man släppa saker som tynger.

 

Vad var extra bra?
Examen! Att ha spenderat en helt fantastisk sommar med fantastiska vänner. Att ha träffat mannen som jag hoppas stannar livet ut.

 

Lärde du känna några nya människor?
Absolut, men främst värderar jag de som stannat och kommit närmre. Bästa nya ansiktet är Rasmus, självklart.

 

Bästa valet du gjorde?
Valet att släppa det gamla och öppna hjärtat för nytt.

 

Vad var din största framgång på jobbet 2014?
Att jag lärt mig så mycket av de arbetsplatser jag varit på och att jag därigenom tagit mig ett steg närmare vad jag vill göra i framtiden.

 

Största framgång på det privata planet?
Välkomna lycka och glädje på ett nytt sätt.

 

Vem saknade du?
Morfar.

 

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Fortsätta ta mig framåt! Do better, be better, feel better.

 

Tror du 2015 kommer bli lika bra?
Jag tror det kommer bli alldeles, alldeles underbart.

 
Vad kommer du sakna från 2014?
Inget. Tror framtiden erbjuder ännu mer och bättre erfarenheter!

 

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
En hel drös med saker, tex. skrivit en uppsats helt själv med fantastiskt resultat, hoppat från en klippa på kullaberg, besökt thailand och firat thai-nyår, ätit carpaccio, arbetat både som säljare och förskolelärare, tagit examen, kollat en hel fotbollsmatch, fiskat kräftor, tackat nej till arbete etc.

 

Vad är din största framgång 2014?
Inse värdet av att må bra i allt man gör, att glädje smittar och gör livet mer värt.

 

Vad spenderade du mest pengar på?
Antagligen resor och mat.

 

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att träffa Rasmus har gjort mig glad varje dag, not all day everyday but everyday. Att ha haft så fantastiska människor runt ikring mig som jag inspireras av är något som gjort mig glad!

 

Vem har du umgåtts med mest?
Utdragen tid måste Rasmus hamna högst. Därefter familjen såklart, Amalia, Sandra, Jasmine och Hanna.

 

Har du haft ett förhållande under 2014?
Yessir med världens bästa människa, min egen människa.

 

Är det något du saknar år 2014 och vill ha 2015?
2015 ska en heltidssysselsättning falla på plats, ett hem för oss två byggas och än mer glädje infinna sig. Jag vill resa likt förra året men prioriterar fasta punkter, värderar nära relationer och mitt eget välbefinnande. 2015 ska jag bli av med mörka hjärnspöken en gång för alla.

 

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Det jag tänker ställa till rätta 2015, men man kan inte göra allt på en gång.

 

Vad vill du säga till dig själv inför 2015?
Do better, be better, feel better. Do all things with love. Uppskatta nuet och låt ingen dra ner dig.

spceinvdr

rymdforskare, utomjording, space

RSS 2.0