TID

1. Vad är ditt förhållande till tid?

Tiden går alldeles för långsamt, men också väldig snabbt. Jag hinner inte allt jag vill göra men har alltid så mycket tid över (på tex jobbet pga att jag jobbar alldeles för effektivt) men hinner aldrig städa pga jag "alltid har så många bollar i luften" istället för att bara göra. Det beror alltså helt på var jag befinner mig.

2.Vilken tid på dygnet gillar du bäst?

Älskar morgon och fm eftersom man är mest effektiv då - jobba, träna osv. Men är också fett morgontrött jämt så får ändå säga kvällen (innan kl 10) när allt är färdigt för dagen och man kan hänga på soffan, ta en promenad/löptur och förhoppningsvis bara njuta av livet runt ikring.

3. Vilken är den bästa veckodagen?

Allt som kallas helg. 

4. När går tiden som snabbast?

Mellan 06:30 - 08:00 när man ska bli klar för dagen och ta sig till jobbet. 

5. När går tiden som långsammast?

När man väntar på mat. Eller arbetsdagens slut.

6. Hur lång tid tar det för dig att sminka dig?

Beror helt på vilket syfte dagen har; mellan 10 - 30 min, typ!

7. Är du morgon- eller kvällsmänniska?

Båda! Helt beroende på humör. Kan va uppe till 4 men vaknar alltid innan 8:30. Somnar gärna innan 10, så skönt. 

8. Äter du snabbt eller långsamt?

Snabbare än snabbt. Försöker lära mig att äta långsamt pga trevligt när man har sällskap but no, average middagstid ca 10-15 min...

9. Vad gillar du mest att lägga ner tid på?

Tydligen sociala medier och kläder... Sämst egentligen. Borde lägga mer tid på viktigare saker. Att oroa mig och planera för mycket är också något jag gör lite väl mycket. 

10. Vad gillar du minst att lägga ner tid på?

Helt seriöst sociala medier (igen) som ett jävla beroende. Vill bli av med det och bli mer effektiv. Utöver så är det inte kul att diska tex. Städa och tvätta är väl överkommligt pga resultatet (<3) men disken tar liksom aldrig slut... 

11. När vaknar och lägger du dig på vardagar?

Går upp strax innan sju, nu på sommaren kan jag vakna redan vid 5 men liksom inte vilja gå upp.. Duktig på att snooza.. Beroende på mitt humör lägger jag mig mellan 10:00 och 00:00. 

12. Vad skulle du gärna ha mer tid till?

Lära mig nya saker (som jag har på min lista, ja lista). Läsa mycket mer (har en lista även här) och se alla filmer jag önskar jag kom ihåg namnet på. Roadtrippa och göra utflykter och sånt på helgerna och umgås med familjen. 

13. Vad gjorde du för tre timmar sen?

Hade möte på jobbet.

14. Vad händer de kommande tre timmarna?

Lunch, jobb och lite mer jobb (Y) Om 5h är det helg! Då ska jag till apoteket och systemet och sen hem och långlöpa sen helgmysa med film och rasmus <3

15. Var ser du dig själv om 10 år?

Om 10 år är jag nästan 36 år. Då hoppas jag att jag bor i ett vackert hus tillsammans med Rasmus och har ett par knottar som springer runt benen, en trädgård där rasmus kan odla och jag kan sola (hehe) och plocka morötter och kryddor, nära till havet, åtminstone ett husdjur (hund och kanske en häst hehehe... o en stallkatt?) och ett jobb där jag trivs och utvecklas, där jag är sådär cool/hård/rättvis/driftig osv. Vi ska ha gift oss också. Vi lever sånt superduper härligt svenneliv och bara mysa, fixa där hemma, sitta uppkrupna i soffan och läsa tillsammans. Kanske planerar vi att köpa ett sommarhus i italien där vi kan åka på vinprovningar hos grannarna. Omg. Så har vi hunnit med ett par resor så vi är sådär svalt världsvana: "vi har sett men här hemma är det alltid vackrast"..

Alltså serr. Om detta händer är jag ÖVER LYCKLIGT LOTTAD <3

170609

Idag är det studentfirande.
 
Alltså är det 7, sju, SJU år sedan jag tog student.
Under dessa 7 år har jag pluggat i 4 (och ett halvt om man räknar Berlin för den tiden blev lite knasig och utdragen)
Resterande 3 (2,5) jobbade jag in 6mån innan uni, 1 år mellan bachelor och master och nu senaste året på Ökab. 
 
Det är seriöst 7 år av typ nothing? Eller?
 
Okej, jag har bott i Göteborg, Berlin, flyttat hem, flyttat ut, flyttat hem, till Hbg. Jag har pendlat till Lund och Viken, och Asmundtorp. tågat genom hela Skåne och flugit till Sthlm för arbetsintervjuer. Jag har flyttat ihop med Rasmus (x2 (och en halv om man räknar Lund)). Har besökt Tokyo, Thailand, Frankrike flertal gånger, Tyskland flertalgånger, Holland, Danmark, Italien, Kroatien, Runt i Sverige också såklart.
 
Vad mer har hänt? 
Jag har vuxit som person. Både på bredden men också personlighetsmässigt. Ändrat vanor och ovanor. Hittat nya intressen, tappat gamla. Tappat massa ointressanta människor längs vägen, funnit nya osvosv. 
 
Men helt seriöst. SJU ÅR?
Undra vad och var jag trodde jag skulle vara nu. Troligtvis sippa vin på cool bar i Shoreditch, jobbat på någon spexig reklambyrå och typ vuxit i mig själv och vågat ta för mig mer. 
 
Har så himla långt kvar. På mina livsmål liksom. Även om de har ändrats.

Mitt Tokyo

Tänkte bara säga att Tokyo var helt amazing. Vill åka tillbaka i framtiden. Allt var så bra förutom trötta fötter, hostel och någon vit fisk som jag undviker i framtiden hehe.. Allt blinkar, lyser, spelar, låter, det är helt underbart och alla människor köar och bugar var man än går. Massa bra minnen <3
 
 

170602 - ännu en grå sommardag

Mina planer för sommaren:
Som det ser ut just nu så inga speciella. 
Ser fram emot värme och sol, trots att jag jobbar hela juni och juli. I augusti får jag semester i FYRA veckor! Hallelulja! Så om vädret ska vara awesome någon gång är det då. Så önskar jag mig en vecka i Italien med Rasmus, någon tur till Stockholm för att träffa Bella som flyttar i helgen och så vill jag hänga lite i stugan och ut på havet med mamma och pappa.
Främst vill jag äta mycket glass, dricka massa bubbel och hänga på vår fina balkong och se när våra växter gror! (+ bli superduper brun).

Bästa sommarstället:
Vår balkong, mops trädgård, stugan, båten (helst på Ven eller Torekov), stranden eller någon härlig ort vid Medelhavet.

Här badar jag helst:
Benen dinglandes från båten mitt i Öresund.

Hur länge ska du vara ledig?
Har semester from 7 augusti tom 4 september, alltså 4 veckor. Sen är det långledigt i helgen och långhelg vid midsommar också såklart!

Vad ser du mest fram emot?
Att vara ledig och lapa sol som en annan blek svenne!

Vad kommer du köpa inför semestern?
Just nu söker jag efter en härlig kjol att glassa i. Är alltid kul att köpa nya saker men har allt redan, egentligen. Solkräm till Rasmus!

Vad kommer du äta?
Vattenmelon med fetaost, Galia och halloumi, mycket grillat såklart och säkert en del glass.

Vad kommer du dricka?
Bubblor och rose! En och annan kall öl eller fläderdrink.

Vad kommer du ha på dig?
Vita jeans, randig tröja och seglarskor, standard. Baddräkt och solhatt. Fräsiga klänningar till bruna ben.

Det här lyssnar jag på i sommar:
Sommardängor som man vill dansa till! Typ Thomas Stenström osv.

Favoritsommardoft:
Nyklippt gräs, saltvatten, solvarm hud.

Hur kommer du att göra dig illa?
Som vanligt trilla någonstans eller gå in i något olämpligt, förväntar mig blåa ben.

Vad oroar du dig för?
Just nu inte så mycket. Mest typ var jag ska ta vägen efter sommaren.

Den ultimata sommardagen:
Vakna av att solen står på i lägenheten men värmen är precis lagom för att dra på sig shorts och tisha och dra ut i skogen för en löptur. Möta upp mamma och pappa i hamnen för att åka ut till Ven, badar fötterna under segelturen och ligger på däck och solar hela dagen. Pausar för att ta en promenad upp till kyrkan, äta rökt fisk och svalkas i det kalla havsvattnet mitt i Öresund. Åker hem lagom till kvällen för att duscha av saltet som knastrar på huden och håret är guldigt och lockigt av baden och solen. Det är minst 25 grader ute trots att kl är kväll och vi kan dricka rose på balkongen och äta melonsallad och sedan möta upp några trevliga på stranden och se solnedgången vid hamnen utan att ens ha filt över solbrända ben.

Hur kommer du minnas din semester sen i september?
Förhoppningsvis massa härliga nya minnen att värma och glädjas åt in på hösten, umgås med massa fina människor och bara ha det gött liksom. Det är vad jag vill minnas<3

spceinvdr

rymdforskare, utomjording, space

RSS 2.0