30 mars 2015

Nu är det banne mig bra. Nu börjar april. Det ska bli en bra månad. Jag ska må bra, känna mig bra och göra bra; hela april. Jag ska le, skratta bort problem, inte vara sjuk en enda dag och göra saker jag tycker är roligt (när jag stökat undan det som är mindre kul). Jag ska jobba hårt på jobbet, på gymmet, på att få ett nytt jobb, på att göra saker jag vill och KAN. JA!
 
Vi gör om och gör rätt (3e gången gilt eller hur är det?) Och även om hjärnspökena fortsätter spöka och ta över ibland ska jag göra allt i min makt för att inte låta dem vinna. Inte låta sjukdomar vinna. Vara stark.
 
Så innan jag släcker för kvällen (vilket jag borde gjort för typ längesen.. speedad.) så drar vi raddan på nytt:
 
1. BE HAPPY
2. TRÄNA - schema finnes
3. ÄT VÄL - ät gott, tänk på vad du stoppar i dig.
4. LEV VÄL - gör saker du tycker om, med folk du tycker om. RES, DANSA, PUSSAS.
5. GÖR DITT BÄSTA ALLTID - ge järnet där du är nu, ge järnet för att komma vidare.
6. PLANERA INTE - mitt absolut starkaste varumärke och attribut. lol. lägg ner skiten. ta saker som de kommer. lev i nuet. carpe diem. hakuna matata. manana manana. chilla lide liksom.
 
Med det ska jag (omg vad jag hatar mig själv) skriva upp en liten matparantes (se inte planera jhär inte.) PARANTESEN ska bara innefatta vad jag skulle kunna stoppa i mig under veckan sort of. hejhå. FUckEDupKID.
 
 
PSSSSSS GRATTIS till mig och världens allra bästa människa och pojkvän RASMUS<3 luv him more than words.
 
 

26 mars 2015

Kul mars månad. Mental breakdown. Sjuk, igen. Kontant trött. MEN jag har börjat springa igen! Och våren har så sakterligen börjat smyga sig på <3<3 FCH tog sig till kvartsfinal och genom sjukdom fick jag ett par dagars mental vila. Så April blir förhoppningsvis den allra bästa månaden detta året hittills! HEJA!
 
Skulle antagligen skriva något mer intressant men det försvann någonstans i feberyran tidigare idag. Fick åtminstone i mig lite tårta idag när vi firade pappis. Imorgon ska jag och farmor sy om lite jackor inför våren, jag tänkte städa och söka jobb, om jag orkar vill säga.. Och förhoppningvis kommer min favorit kille hit på lite god kvällsmat, det är ju ändå fredag och jag behöver lite gos. Vilket jag iofs tror han är i behov av likaså efter att, tyvärr, ha fått dra tunga lasset på jobbet denna veckan pga. min frånvaro.
 
Sökt master till hösten då jag känner mig lite bitter på arbetssystemet. Kommer troligtvis få plugga i hela mitt liv. Om min mage och min utmattning lägger sig imrn ska jag ta mig ut på en lång promenad trots regn och hoppas på att väga upp mina noll steg idag. Fan vad man önskar lite framgång snart.
 

7 mars 2015

Ny månad (en vecka in) nya mål.
 
1. Börjar om med BBG. Fick inte ihop det sist, fick varken ihop träningen, hälsan eller dieten. Do over! Så på måndag börjar vi om: 3 pass a 30min i veckan + 2 promenader/veckan hur svårt?
 
2. Än mer träning: lägg till minst 2 friskispass (spinnintervall + tabata), gärna fler (typ skiv/intervall, jympa el. cirkelfys), depending on time.
 
3. 2 promenader är en good start men vill komma igång med löpningen igen. 8veckors program på g a 3 pass i veckan. Lär gå ihop more or less. Inte den allra viktigaste punkten.
 
4. Diet. Min allra svagaste sida... SKA hålla mig borta från onyttigt på vardagar, öka grönsaks/frukt-intag, lägga till mellanmål i form av smoothies etc. och dricka extremt mycket av alla drycker, dvs vatten och kaffe, utöver ha ett lagom intag av diverse mat samt dra ner på kolhydrater.
 
5. Låna Jontes sommarträning och se till att fixa den, skapa ett gemensamt träningspass tsm med Rasmus.
 
6. Ge min kropp lite styrka, ett ryggpass i veckan is enouhj.
 
Cest tout! Tror jasg.! HEJA!

3 mars 2015

Här går det undan, två inlägg på två dagar! Här kommer en lista på tips jag tänker anamma, till att börja med i mars månad, men framförallt som livsfilosofi! Read and weep, hähä.
 

Livsåskådning i all ära. Min stora börda (och dygd) här i livet är mitt intellekt. Rasmus kom idag fram till en teori kring mina kalla händer där jag tänker och tänker så hårt att all kroppens energi fokuseras till hjärnan för att sedan under natten försöka återuppta normala grader i övrig kropp. Kan mycket väl vara sant. Vem vet.
 
I alla fall.
 
För att må bättre kan man exempelvis:
  • Börja varje morgon med en peppig låt för att höja stämmnigen - tonen på hela dagen blir GUUUUD.
  • Ta en promenix - alltid lika härligt, kortisen till tåget duger utmärkt.
  • Hälsa - idag tex. hälsade busschaffisen alla trevlig dag i högtalaren, hur go?
  • LE. Utan anledning. Bara testa liksom, se om tänderna finns kvar i spegelbilden när man spottar tandkräm exempelvis, kan alltid lägga till en spexig gest och en komplimang to go with ur grin!
  • Dricka mycket vatten (kaffe, te el. ingefära/citron), det är bla. väldigt mysigt att kunna smita iväg på toaletten för lite tyst egentid, annars ska det ju vara bra för hälsan också.
  • Äta gröt till frukost med mycket kryddor, bär och frön - se förklaring ovan.
  • Alltid försöka prata i en vänlig ton - gör både dig själv och din omgivning på bättre humör!
  • Träna! - om man så bara orkar promenaden (mål: 10 000 steg!!) eller 3 pass på friskis!
  • Duscha - feeling fresh equals good mood!
  • Mysa - all närhet är bra närhet!<3 att bli välkomnad till jobbet med "kasta-sig-över-en-så-man-trillar"-kramar är en av de bättre! Somna bredvid mr får en 2a plats delat med att vakna av pussar!
  • Tänka ut tre bra saker från dagen - helst i myskläder, en kopp te, lugn musik i bakgrunden, inlindad i täcke! - nedvarvning, ex. stretch (händer så ofta..) eller sex, in all forms are good.
  • Äta god mat - bäst thang evaaaah! foodie.
  • Förbereda inför nästkommande dag - rigga kaffebryggaren, packa väskan, skriv listor, ställ klockan!
  • Stanna upp! - Natur; bästa grejen alltså, se den, lukta den, andas den, lyssna på den. Nuff said.
Over n out. Hejrå!
 
PS kan inte ens förklara känslan av att vartenda ord är byggd från glädje (med restriktion). Hela mitt jag är förändrat i riktning mot den jag vill bli. Mitt bästa sämsta har förvandlats till mitt allra sämsta. Mitt bästa är mer frekvent än tidigare, dalar och toppar har slätats ut, hela ribban höjts. Babysteps, i know. Vad gör det? Orden som förklarar känslor är obefintliga, räcker inte till. Haze eller ej. Han gör mig bättre för varje gång jag hatar honom lite. Mhm bitterljuvt. Han och jag. Det allra största i min lilla värld.
 
Nyklippt dagen till ära!

2 mars 2015

Frånvaro pga allmänt ointresse samt tidsbrist.
 
Mars månad bjuder på än ett steg mot sommar och värme, solen går inte ner förän vid 18-tiden (de dagar vi faktiskt ser det dvs). Knegar på 8 h om dagen, känner ibland att jag vill ge upp sen tänker jag en gång till på de små trollen och så smälter hjärtat lite trots att halsen är svullen, lungorna fulla av slem och ryggen knakar lite för mkt för 23år på nacken.
 
Försöker återuppta träningsglädjen trots att tröttheten väldigt ofta vill ta över. Vill arbeta effektivt i alla lägen. Hinna med allt. Måste arbeta bort ett sockerberoende från helvetet tsm med en av de sämsta dieter jag varit med om: skolmat. Bygger matschema, träningsschema, planerar lediga stunder, skriver miljoner listor för att kunna bocka av punkt för punkt. Har skaffat dagisfrökentofflor, guess why?
 
Mars månad råkar, utöver hopp om vår, föra med sig två hela födelsegrisar. Dvs pappa och Bella. Jag har lovat jas att ta mig till italien, vill verkligen hålla mitt löfte. Vill också hinna träffa vänner, sen känner jag att jag varken orkar eller har tid. Så himla tråkigt av mig. När dagarna bli längre är det fler h på ett dygn. Äh. Är på bristningsgränsen för att däcka. Ska spara mina naglar, klippa mig och ta igen min tid innan sommarn är här. Till dess kryper jag helst ner under täcket med mr närhelst tiden finns. Till vi möts igen! Hajje!

spceinvdr

rymdforskare, utomjording, space

RSS 2.0