28 februari 2013

Hemkommen från en kort vecka i Gibbi! Himla bra vecka med vårkänsla och gott sällskap! I måndags firade Niclas och jag in våren med årets första utomhusfika! I tisdags hann jag med en kopp te med Emil (+ flickvän/sambo Linnea som jag inte träffat på 2år typ!)! Onsdagen blev det en lunch med Oscar och Niclas följt av restaurangbesök på Levantine (asgod mat! omnom). Därefter gick vi hem till Sander, drack lite bubbel och drog oss mot Handelspuben. Sen dansade vi typ halva natten och igår mådde jag jättedåligt.
 
I morse var jag och pappa på frukostföreläsning, Staffan höll en mycket inspirerande föreläsning och PWG stod för underhållning (freestyle såklart). Nu ska jag dra mig in mot Hibbi och träffa en efterlängtad Linda som hemma för mellanlandning mellan Dubai och Schweiz.
 
På tal om mat så var hela familjen Ostrenius i Ängelholm i söndags och åt en superduper lunchbuffé på Klitterhus! Vädret var så himla awesome och vi satt typ precis vid strandkanten. Himla fint!
 
En annan kul grej är att jag måste springa runt hela jävla skåne för att få tag på kurslitteratur.. Så himla lame!!!!!!!
Hejhå.
 

20 februari 2014

Azzzååee tröjan! VILL HA. jag är lätt pappas flicka. åtminstone ibland.
 
Precis lämnat in 4 (och typ en halv) inlämningen på fyra veckor! Så jävla skönt. 3 more to go! Nu tänker jag sova bort min förkylninghuvudvärk en liten stund och sedan träna. Helst vill jag nog bara sova. Men träna är kul, man behöver träna. Gu va jag är trött... Äe, nu lägger jag ner! Hejhå!

19 februari 2014

Veckans mest lyssnade låtar:
 
Jenny Wilson - Pyramids (Rose out of our pain) - Kornel Kovács Remix
Aloe Blacc - The Man
Mash up International - Ut och In
Markus Krunegård - Du stör dig hård på mig
Jason Derulo - Trumpets
Wild Cub - Thunder Clatter
Franskild - Clockworks
Birdy - Wings
 
min musiksmak<3 if i might say so myself liksom.

18 februari 2014

Visst det är inte studiebidrag förän nästa veckan men jag är köpsugen och skoltrött. Så..
Things on my wishlist:
Bikini från VS - gärna nya underkläder också! (London inköp kanske?)
 
Nike Air Max Thea, alltså jag älskar mina AirMax! Finns inget skönare! Fler!
 
Testadet dessa från Nilssons för någon vecka sedan och gillade med stort G!
 
Skippar the real deal från Acne och satsar på Zaras snygga version!
 
Solglasögon i stil med Adrian Brodys (från världens bästa film, ever)! Som jag letat.

17 februari 2014

Tja!
 
Tycker det är himla tråkigt att censurera min egen blogg (!?). Vad tycker ni?
 
Nästan allt jag skriver hamnar i utkast.
 
 
Det är vår i luften. Jag känner det! 
Helgen bestod av Lund med allt som är bra här i världen (dvs. kaffe, vin, mat och gott sällskap (!!) ), lunch med mop i Ekeby, ett par rundor till Friskis och fett mycket skolarbete. Tillbaka till sistnämnda!
 
Ikväll ska jag testa Aktiverum med Theo! Det är lite mer press där, snyggast vinner. Imorgon är det bio-dax. På söndag åker jag tillbaka till Gbg en vecka! Sen är det studiebidrag! 6veckor till Thailand och mindre än så till London! Woop! Solen skiner, makes me happy! Rappa på +graderna !!!! 
 
Ska ta mig igenom våren. Och sommaren som kommer. Till hösten kanske jag vet lite mer!
 

12 februari 2014

Fann en spotify-lista över de mest avslappnade låtarna på SydSvenskan.se. Sitter nu här med skolarbetet framför mig och lyssnar på dessa toner. Knappt knepig lista! 
 
All Saints - Pure Shoes
Coldplay - Strawberry Swing
Adele - Someone like you
Enya - Watermark
Airstream - Electra
Marconi Union - Weightless
DJ Shah - Mellomaniac
Gianna Rolandi - Le Nozze di Figaro
 
Idag är jag arg. Musiken tar ner mig lite. Men är fortfarande arg. Arg på systemet. Arg för att samhället försöker likrikta oss, inte ta vara på allas våra olikheter. Nej. I denna värld ska vi alla vara säljare, pitcha på 15sek, älska att nätverka och sträva efter att vara framgångsrika entreprenörer. Situationen på arbetsmarknaden säger att man måste ha en bra utbildning för att få ett jobb, men ändå får man inget jobb för man måste ha "minst 2 års erfarenhet". Är man däremot av personlighet "säljare" då kan man utan utbildning "jobba sig uppåt". 
 
Mina tre år på universitetet känns så jävla bortkastade. Har man inget arbete får man ingen inkomst, man kan inte betala sina lån - som man tog i tron om ett bra arbete som kunde återbetala dessa lån. Utan ett arbete kan man heller inte ta sig ut i världen för att få den "erfarenhet" som efterfrågas på arbetsintervjun (om man ens kommer dit). Har man för mycket erfarenhet är man heller inte välkommen, då kostar man för mycket för företaget. Söker man ett arbete man är överkvalificerad för kommer man antingen att sorteras bort pga. just det, eller också för att ens CV är för långt, eller för tråkigt. Vem är det som ska läsa CVt egentligen? Det är ingen som läser skiten, ändå sitter rekryterarna där och cashar in. Ingen vill hjälpa sin näste, alla ser bara sin egen vinst. Jag är likadan. Allt handlar om vem som känner flest, vem som känner den bästa. Ingenting har med kompetens eller "passa för positionen" att göra längre. Allt handlar om pengar och vinst.
 
Utan arbete får man inga pengar. Istället fortsätter man plugga på universitetet hela livet, fyller på sina skulder. Fyller staten med obetalda skulder. Lägger mer skulder på befolkningen. Höjer kostnaden för saker som blir mer och mer efterfrågade i ett samhälle som förstör sina egna. Sjukvården kommer bli svindyr, men ingen kommer heller tjäna pengar på den förutom statsmännen. Fler och fler psykologer efterfrågas idag, den mentala instabiliteten hos unga är högre idag än någonsin. Ändå är de mest behövda yrkena de minst avlönade. Kollektivtrafiken som ska "förbättra" likväl miljö som pendelväg till arbeten (som ändå inte finns) försämras för varje dag, känns det som. Ändå betalar vi en förmögenhet för att få åka med den. Och ändå tjänar ingen på det. Hur kan man ha missat så jävla hårt? Trodde Zlatan var Sveriges största idol. Han vet i alla fall var han ska sikta. 

11 februari 2014

Detta är jag, min framtid och mitt skolarbete. Vi är så himla tajta just nu...
 
Förhoppningvis står det 1-0 till mig på torsdag klockan 23. Och nästa torsdag. Och torsdagen efter det. And so on... Ni hittar mig under linjen!

10 februari 2014

 
Någon som känner henne?

10 februari 2014

Tjena!
 
Idag börjar är en sån där jobbig vecka, när jag vet att jag måste vara produktiv men som säkert slutar med stress på torsdag kväll.
 
Har haft en fantastiskt bra helg! Inte ofta jag berättar om livet längre..
Var i Lund i fredags, gick på nation och hade svinkul! Käka fulle i studentkorridor. Hängde med mami på Väla, somnade till repris av På Spåret. Åt middag med gott sällskap, spelade sällskapsspel, kollade mello. Vaknade sent, hälsade på farmor, åt semlor och tränade. Kanoners!
 
Back to reality, oh there goes gravity. Fotfästet när man ska plugga alltså. Hejhå!

6 februari 2014

Veckans låtlista:
 
Svenska Björnstammen - Hatar allt
Killers - Shot at the Night
Crystal Fighters - Love Natural
Timbuktu - Spring
Naiomi Pilgrim - No Gun
Major Lazer ft. Pharell - Aerosol Can
Marvin Gaye - Sexual Healing (Kygo Remix)
Duke Dumont - I Got U
Seinabo Sey - Younger (Kygo Remix)
Bombay Bicycle Club - So Long, See You Tomorrow
Tennis - 100 Lovers
 
Tre klassiker som jag aldrig, aldrig, aldrig tröttnar på, någonsin:
 
Lorentz & Sakarias - Molnen (Ni kan inte nå mig) 
kan vara den bästa låten genom tiderna, fan vad jag älskar den!!
 
Säkert! - Sanningsdan
oj, vad mycket gråtdanskänsla!
 
Håkan Hellström - Jag var bara inte gjord för dessa dar
galet bra låt bara, av världens bästa svenska artist. haha.

5 februari 2014

Saker på P som jag önskar mig just nu:
- Prisvärda skinnbyxor!
- Perfekt hy!!!!!! (!!!!) (!!!! - kan inte ha nog med !! här!!)
- Plusgrader och utlandsresor - längtar till april! woop!
- Pink hair - tror helt seriöst att jag ska testa.
- Praktik eller jobb efter examen - herregud vad jag är "efterplugget-rädd"...

5 februari 2014

Ett litet litet axplock av bilder från nyligen för er som inte följer min instagram!

spceinvdr

rymdforskare, utomjording, space

RSS 2.0