has beens

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut?
Jag vet inte.. jag har skrivit en magisteruppsats och föreläst för en internationell publik, skaffat ett heltidsjobb med fast anställning. Jag har haft lönesamtal och utvecklingssamtal där jag vågar ta plats. Jag har pratat inför mina kollegor och nätverkat med organisationens chefer. Jag har lärt upp mina kollegor, promenerat till jobbet, jag har gjort mer saker själv än tidigare. Badat i Nice, bestigit berg, byggt mitt eget riktiga hem.
 
Vilka länder besökte du?
Danmark, Frankrike och England. Tror inte det blev mer spännande än så. 2017 ska jag besöka minst 5 länder bestämmer jag nu.
 
En mobilanteckning:
Exempelvis växter jag vill ha hemma, recept på såser och mina konstanta listande på hur jag ska bli bättre på alla sätt och vis; tex. träning, personlig utveckling och avancemang på arbetet och andra små planer för förverkligande-drömmar.
 
Är det något du saknade år 2016 som du vill ha år 2017?
Fler resor, en liten puppy som kommer i februari, bättre arbete som passar min utbildning samt pengar på kontot. Det är väl vad alla saknar?
 
Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas?
Min födelsedag 24 september, en rejäl vändpunkt haha, måste minnas när man åldras.
 
En gång du grät:
När vi bestämde oss för att säga upp lägenheten - fast det blev ju MYCKET bättre sen. Och när Rasmus bestämde sig för att plugga i Växjö - vilket också ändrade sig<3 Och sen gråter jag alltid över allt hela tiden som jag tycker känns jobbigt och Rasmus och jag har bråkat en del om ansvar hemma, och en hel del om att jag är arg när jag kommer från jobbet osv. Det finns mycket att gråta över och mycket som kan förändras inför 2017.
 
Vad var din största karriärsmässiga framgång?
Få fast tjänst samt att ta en magisterexamen. Det är rätt goa meriter, bra grund att ta sig vidare ifrån om inte annat. Jag är fan driftig.
 
Och din största framgång privat?
Min fina lägenhet<3 Att Rasmus och jag tar oss igenom alla motgångar tillsammans.
 
Bästa läsupplevelse?
Orkar aldrig läsa mer än på semestern (1v) så då klämde jag 4 böcker !! Annars har det mest varit kurslitteratur och artiklar.
 
Bästa tv-serie?
Westworld och Dr Who tog oss med storm i år. Likaså SKAM. Sen har jag sett kanske 20 andra serier med. Trolljägarna är min nya favorit, så den får räknas till 2016.
 
Bästa film?
Har jag ens sett några filmer? Såg de traditionella julfilmerna Love Actually och The Holiday innan jul. De är alltid bra! Tror jag såg En man som heter Ove i år också, den va sevärd! Och några andra biofilmer som inte var tillräckligt kul för att kommas ihåg.
 
Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2016?
This girl - Kungs, White Tiger - Izzy Bisu, One Dance - Drake.
HÄR kan ni lyssna på min mest spelade musik 2016.
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag är en konstant berg-och dalbana, så svårt att avgöra. Men jag tror jag har varit ganska jobbig detta året. Det har liksom hänt så himla mycket, snabba vändningar, vilket får mig ur balans.. Men jag måste säga att ju mindre jag bryr mig desto lugnare blir jag men det är bannemig jäkla massa man ska göra som "vuxen" som jag inte har löst ekvationen på ännu. Man ska vakna tidigt, gå promenader, jobba 8h och äta en nyttig lunch, sen ska man träna, laga mat och hålla huset rent och städat men också hinna med att vara uppdaterad om omvärlden, gärna läsa böcker, lyssna på musik, göra yoga, träffa folk osvosv. Never ending struggle.
 
Så kontentan om jag ser objektivt till mitt välmående 2016 så tror jag det har varit sådär eftersom jag har väldigt lite ork kvar i slutet av dagen och väldigt lite tid över till mina personliga intressen vilket medfört mycket stress. Nyårslöfte - tänka på mig själv i detta avseende och ta sig tid till sig själv.
 
Vad önskar du att du gjort mer?
Tränat, sprungit, mediterat, lagat mat, rest, aktivt sökt mig framåt. Har gjort allt detta men önskar liksom att jag hann och orkade mer av allt. Vill hinna med så mycket men kroppen säger nej ibland och man måste prioritera annat tyvärr.
 
Den maträtt du åt oftast 2016?
Hemmagjorda hamburgare, thaigryta, spagetti och köttfärsås och många soppor/linsgrytor. Relativit billigt, enkelt att göra, räcker länge och bra matlåda, man får tänka praktiskt.. 2017 ska jag lära mig laga mat ordentligt, ska bara hitta tiden till det också...
 
Vad gjorde du på din födelsedag 2016?
Jag fyllde år en lördag, vilket var nice - solen sken och jag åt tårta hemma hos mop med alla utom Bella. Det var fint och som sagt, det va typ sommar på min födelsedag<3 Så bjöd jag in till middag med mina "kompisar" men ingen svarade på inbjudan och andra kunde inte komma så jag var arg och ledsen och sa upp kontakten med de flesta och slutade istället kvällen med bubbel och pizza tillsammans med Hanna och Athena, vilket är mycket trevligare än att hänga med folk som inte ens säger grattis. Hejdå folk!
 
Högsta önskan just nu?
(Mycket) högre lön och ett arbete jag tycker är spännande och utvecklande. Resor till alla världens hörn = långledigt ett tag och bara liksom inse att jag är här, nu. Stressrelief.
Och allt sånt blaha om att alla i min närhet ska må bra och utvecklas och få göra saker de tycker om osv. Men det är liksom självklart.
 
Vad fick dig att må bra?
Att vara relativt eftertraktad på arbetsmarknaden, något har jag gjort rätt tack och lov. Att jag gör bra ifrån mig i största allmänhet. Att bo tillsammans med Rasmus och att dela vardagen får mig att må bra (så länge han diskar ;)). Att släppa skolan i somras. Att vara i stallet på måndagar. Att hälsa på Bella i London. Små ting i vardagen och sånt.  
 
Vem saknade du?
Jag saknade djur i min vardag, sen började jag rida och i februari får fam ost tillskott av en liten Theodor. LÄNGTAR!
 
Vad är du mest stolt över?
Allt jag vågat göra och att jag alltid utmanar mig själv för att vi bättre nästa gång. Exempelvis att ringa jobbiga samtal, ta strider där jag vet att jag har rätt och fråga efter saker jag tycker jag förtjänar och inte bara vara nöjd med det lilla.

JULLISTA - hur bra!?

Pepparkakor eller lussebullar?

I am all about the cookies in all forms. Jobbigt att välja ju. Älskar saffran, älskar ingefära och kanel o sånt och såklart socker. 

Skumtomtar eller knäck? 

Dessa två kan vi skippa helt. Not a very big fan, skumtomtar är så .. torra? Och knäck fastnar bara i min tandställning.. haha.  

Ischoklad eller marsipan? 

Marispan vinner här, fast helst vill jag ha mandelmassa och helst i mina lussebullar!!

Köttbullar eller prinskorvar? 

Mammas köttbullar <33<3<33<3 i tell you! S Å G O D A jag dör. Prinskorv är nom det med, men köddabollar<3

Julkorv eller julskinka? 

Mammas julskinka<333 haha.. ja den är S Å G O D den med! Vill ha en egen och spara hela januari och äta på macka med massa stark senap, mymymy!

Lax eller sill? 

Jullax är blä enligt mig, slemmig och seg..? Sill däremot har jag lärt mig tycka om de senaste åren. A-C gör egen inlagd sill vilket är mycket bättre än burksill!

Revbensspjäll eller Janssons Frestelse? 

A-Cs revben vinner alla dagar, nomnom. Janson är inte min favorit, gillar liksom allt som är i men av någon anledning bli kombinationen av grädde o crisp o ansjovis lide fel, håller mig till köttet.. ^^

Paradis eller Aladin?

Alltså vi har aldrig sånt... :( Mer typ praliner från Chocolate eller hemmagjord fudge det är nästan ännu bättre!

Sylta eller leverpastej? 

Que sylta? Nänä, jag älskar leverpastej, always have always will. Alltså farfar brukar alltid ha sån dyr leverpastej man köper över disk, den är så yum!

Glögg eller julmust? 

Dont make me choose! Alltså Im all about the julmust, typ livets dryck. Men starkglögg kommer liksom nästan på delad 1a plats. 

Rödbetssallad eller dopp i grytan? 

Rödbetssallad och köttbullar <33 hade den diskussionen i bilen från gbg med rasmus, skulle nog kunna leva på den kombon!! 

Ris a la malta eller risgrynsgröt? 

Ris a la malta orkar man typ inte äta, så mäktigt. Risgrynsgröt kan jag äta åretrunt alla måltider, bästa grejen med kanel och en liten klick smör som smälter. Gotte!!

Äpplemos eller senap?

Senap alla dagar i veckan, inget tvivel där.

Hemma eller borta?

Hemma, och lite hos A-C. Och såklart hos Rasmus familj en lite sväng i mellandagarna.

Ge eller få? 

Vem gillar inte att få? Men det är ännu roligare att ge och se hur glada de man ger till blir när man verkligen hittat DEN julklappen! B

Mysteriet på Greveholm eller dieselråttor och sjömansmöss?

MYSTERIET PÅ GREVEHOLM bästbästbäst någonsin.

Chokladkalender eller paketkalender? 

har inte haft en kalender sedan urminnestider. 

Plastgran eller äkta?

Äkta? Duh. Ska köpa en minigran att ha hemma i helgen typ. 

Arne Waise eller Ernst? 

ERNST, världens bästa ERNST finns det någon som är härligare än honom!?

När tycker du att det är dags att pynta? 

Första advent. Och typ fortsätta hela vägen fram till jul. 

Finns det något du vill göra mindre av denna julen? 

Handla julklappar, har liksom noll lediga dagar i princip när ska man hinna? Plus allt är på rea efter jul så då kan man shoppa ist. 

Vilket färgtema tycker du passar bäst på julen? 

Ljus. Haha. Im not that into color. Men gran = grön, glitter=silver julstjärna = röd men helst bara massa ljus i olika storlekar!

Kan du komma på något negativt med julen?

Att man äter för mycket haha..

Blir du oftast mättad när julen är slut eller vill du ha mer jul?

Taggar jul från sent oktober - nyår så visst är man rätt klar sen. 

Vad brukar framkalla mest stämning på julen/december?

LJUS. Och julmusik, också typ bästa grejen. Finns inget som gör mig så glad som julmusik<3

Leker du i snön, åker pulka eller bygger snögubbar? 

Det finns inte så mycket snö att göra det i här i Skåne...

Vilken är din favorit julfilm? 

Love Actually och The Holiday<3 

Klär du dig fint på julen? 

Ofc ska man va fin på jul - allt blir mycket roligare när man känner sig fin. Kl 20.00 byter vi ut finkläder till myskläder, hihi.

När öppnar du dina julklappar? 

Ibland får vi en julklapp på fm men julklappsöppning sker alltid efter Kalle där vid 17 snåret.

Julönskningar? 

Egentligen inget speciellt mer än typ ha det trevligt. Nyårsönskningar är det värre med, den listan är lååååång. 

Vilken är din favoritjullukt? 

Allt från köket. Haha, lussebullar i ugnen, köttbullar in the fryingpan, gröt som kokas, mammas finparfym, värmeljus, glögg osvosv. 

Vad heter din/dina favoritjullåtar? 

Allt med Frank Sinatra, Bing Crosby, Michael Bublé, ni ser mönstret?

Konstigaste julklappen?

Hahaha alltså så kul att denna kom upp. Bella gav mig en hemmagjord mikrofon en gång gjord av en toarulle och ett garnnystan XD det är bannemig det konstigaste ever!

Vad är viktigast på julen? 

Obviously maten. Haha, skojja, att hänga med släkten såklart. 

Hur är din jul? 

Vakna, göra sig fin och sätta på sig sin bästa julklänning. Ta sig till mop och mysa lite där i inväntan på farfar och sedan åka över till min moster för att äta julbordslunch och dricka glögg tillsammans vid kl 13isch. Vid kl 16 är vi lagom mätta och dåsiga för att sappa över till SVT och kolla Kalle innan vi drar oss hemåt och inväntar resten av gänget som ska rasta hundar och diska osv. Därefter läggs alla klappar under granen och sedan agerar mamma tomte och läser alla lappar och alla får öppna sina julklappar några i taget så alla hinner se vad man får osv. Sedan chillar man lite, äter lite godis, snackar lite skit o bara hänger tills det är dags att äta gröt typ senare på kvällen. Se kollar Bella och jag en dålig film och så lägger man sig i god tid. Haha.

I år ska jag nog åka över till Rasmus på kvällen dock så får vi se vad det är för spännande traditioner där.

I <3 christmas

spceinvdr

rymdforskare, utomjording, space

RSS 2.0