23 november 2014

 
Helgen. Fick se en halvtaskig hunger games och mysa med min man. Spenderade en heldag på nova med mamma och bror skoglösa, spelade massvis med quizkampen, såg en hel del bandy tyvärr med dåliga resultat, drack drinkar med en saknad linda och tog en långfika med amalia.
 
Här kommer lite musik också:
 
Orup - Främling (så mycket bättre)
Hozier - Take me to church
Ola Salo - Trouble (så mycket bättre)
Familjen - Göra slut med gud (så mycket bättre)
Sakarias - Atlanten
Sakarias - Din låt
Omi - Cheerleader
Caribou - All I ever need
Dante - Hi!
JoyWaves, KOPPS - Tongues
Talisco - Your Wish
Caotic - Bad heart
Ten Walls - Walking with elephants
Tove Lo - Talking body
Familjen - Slicka mig ren (så mycket bättre)
Familjen - Vill du ha mig (så mycket bättre)
Amanda Jensen - Fångad av en stormvind (så mycket bättre)
Tbe madden brothers - We are done
MisterWives - Reflections
Clean Bandit, Jess Glynne - Real Love

23 november 2014

Hajhaj!
 
Söndag (natt). Nästa veckas mål:
  • ta tag i viktiga saker (samtal praktik &farfar, maila diverse personer/företag, söka mentor)
  • söka arbeten plural
  • städa här hemma
  • träna feeeettttt mkt
  • packa inför london
  • inviga hannabananas nya lya
  • gå på career event
  • jobba
thats that! Seeya!

20 november 2014

 
Kollar tillbaka på veckans mål. Har läst, sökt jobb, jobbat, lagat summer rolls, tränat massvis och ska se hunger games imrn. Så om jag får säga det själv så har det varit en effektiv vecka!
 
Imorgon står 3 samtal på to do-listan. Ett hårt träningspass inkluderat långdusch. Och mys med pojkvän, bio och sånt trevlans. Så vankas helg. Känner mig inte helt nöjd men det är väl ok. Friskt vågat hälften vunnet eller något i den stilen. Tjohaj!

17 november 2014

Snart är vi inne i december 2014, en månad där vi alla känner oss som fattigast men är som givmildast, en månad som kantas av julefrid och välgörenhet. Varje höst ägnas otaliga galor och insamlingar åt att vi ska hjälpa varandra. Hoppas att ni tar tillfället i akt för att lysa upp i mörkret och stötta varandra under årets mörkaste tid. Dela er kärlek.

17 november 2014

Saker jag skulle vilja göra denna veckan:
  • Bjuda över några vänner på middag och filmkväll, tex. Hunger Games-marathon innan premiären?
  • Baka bröd med bakmaskin.
  • Göra hemmagjorda bars att ha som mellanmål.
  • Träna ihärdigt och målmedvetet - stark och slank, STARK OCH SLANK.
  • Laga summer rolls med någon spicy dip.
  • Sitta på café och söka jobb - ett måste.
  • Jobba heldagar (yay fick åtminstone ons-tors!)
  • Läsa - alltså på riktigt, gärna en riktigt riktigt bra bok.
Borde ta tag i min dygnsrytm. Är extremt trött både kvällstid och morgon, men det har ju sina logiska förklaringar: jag är inte gjort för mörker och kyla, jag har inga tider att passa och är fett deprimerad över min rastlöshet. Såatteeee jag är glad ändå! Idag känns hoppfullt. Fick något pirrande i hjärtat och tänkte att nu, nu äntligen händer något, sen somnade jag om en halv h till. Tjo!
 
 
 
But mostly i will do my best to be a better person and focus on my personal growth and development. Så Hajjje!

16 november 2014

 
Helgen har bestått av mat. Hehe. Hängde med världens bästa gäng: At, Hanna och Freddielicious i fredags, trodde jag mådde ok tills morgonen därpå. Så lördagen fördrevs med Karlstadbesök och Idol i soffan tills mannen spelat färdigt sin match och vi styrde världens (lovar gudomligt!) godaste hamburgarmeny framför tvn. Tror vi har det bäst i världshistorien han&jag. Idag styrdes kosen mot Malmö för en fika med Karolina på Chez Madame för att sedan supporta lillebror Skoglösa på arenan. Vinst blev det! Nu börjar veckan på nytt. Hejhå!

14 november 2014

Snart är det jul, och trots att jag antagligen inte varit så himla snäll i år tänker jag skriva en önskelista. För om inte annat kanske man trots knaper kassa kan skramla ihop ett par mynt och köpa sin egna presenter. Kul!
 
Idéer som förenklar min vardag:
  • Ansiktsbehandling/Manikyr/Klippning och sådant jag säkert ändå lägger pengar på.
  • Busskort (nödvändigheter, ja riktigt smart julklapp enligt mig).
  • Träningskort (as i said, pengarna sinar, alla nödvändigheter är plus i frihet).
  • Hudvårdsprodukter (ex. en härlig ansiktsmask, serum eller dyl., uppskattas!!)
 

 
  • Cash.
Dyrare alternativ:
  • Spadag på valfri badort.
  • Weekend i någon trevlig stad, resor är alltid välkommet!
Ytliga ting (investeringar):
  • Skinnjackan från Zara
  • Mockaväska från Zara
  • Nya boots från K.Cobler
  • Ny snygg-kappa, exempel fr.v: ida sjöstedt, asos, lindex, rodebjer
 
Andra trevliga saker att önska sig i klädväg:
  • Adidas Gazette sneakers (helst i ljusrosa, så himla svåra att hitta..)
  • Läder loafers från H&M
  • Snygga och välsittande kostymbyxor, dessa från Mango
  • Typ gulligaste kjolen ever, från Zara
  • Härliga tröjor i kashmir och merinoull, fr.toppen Uniqlo, Zara, Other Stories
  • Träningskläder, fr. toppen: Mango, VS, Nike
 
  • Myströjor, båda ifrån Zara
  • En varm och snygg halsduk i kashmir, denna från Uniqlo
  • De perfekta svarta jeansen, dessa från Levis
 
Och det var den "lilla listan". Kul, Hejhå!

10 november 2014

 
Ny vecka och nya planer:
 
Bestämt mig för att anmäla mig till 2 lopp nästa år. Springtime och Colorrun. Tänkte få ner min tid på 5km till 25 minuter, gärna ännu mer. Men det är ett uppnåbart mål.
 
Ska söka två arbeten (minst) om dagen denna vecka.
 
Kolla över alternativa utbildningar, ex. IHM, fixa mina ansökningar till våren och kolla upp intressanta masterprogram inför hösten.
 
Dessutom ska jag se om man kan söka stipendier för praktikplats och även studier såklart. Kanske tom. kan söka för min uppsats.
 
Börja läsa ordentligt igen. Saknar böcker. Tips anyone?
 
Utöver det börjar träningen å nyo. Inga konstigheter, nu kan jag nästan inte skylla på att jag är sjuk längre även om jag hostar fortfarande..
 
Veckans träningsschema är:

Måndag: PW/löp (4km), gym: ben, pass intensiv/intervall 17.00
Tisdag: (om jag hinner) tabata 17.30
Onsdag: PW/löp (5km), gym: rygg, puls 18.00 alt. skiv/intervall 19.00
Torsdag: PW/löp (4km), gym: armar/axlar, cirkelfys 1630 alt intensiv 18.30
Fredag: Core 9.00 alt. Tabata 12.00
Lördag: Cirkelfys 9.00 alt. lång promenad (1mil)
Söndag: vila alt. kort löp (3km)
 
Utöver det är jag överlycklig över en app som håller koll på mina tv-serier (wooh!) tidsfördriv. Var på stenströms-outlet i fredags och köpte fina skjortor till bästa killarna i världen. Brunchade med farfar i lördags. Spontanfikade hos farmor i söndags. Köpenhamn imorgon. Vinkväll med tjejerna på fredag. Två arbetsdagar förra veckan och två nästa vecka. Farfars datorkurs. Hundvakt. FCH på söndag. Och så har jag extremt svårt att slita mig från lghtittandet. Nu: PW. Hejhå.

5 november 2014

Riktigt tradigt höstväder ute, regn. Allt känns grått och tråkigt. Men det är bara 3 veckor kvar till jag tar min finafina pojkvän till London. Om jag längtar? Välförtjänst semester. Det är om inte mer ett heltidsjobb att vara arbetslös om man verkligen lägger manken till och gör vad man ska. Jag tycker faktiskt att jag gör det. Engagerar mig, går på möten och event, söker effektivt arbeten som verkar intressanta. Försöker verkligen göra mitt bästa. Men det är en mörk jävla tunnel ibland.
 
Igår träffade jag Athena för första gången på över ett år, förvånas alltid över hur enkelt det är att inte prata med folk men ändå falla in i ett välbekant mönster. Like the good old days. Vi firade absolut ingenting och tog helt två (!) glas vin en helt vanlig, går tisdags eftermiddag. Den värmen som sköjde genom kroppen var en bra värme. Nästan lika bra som tacosen och tre tv skärmar fotboll som väntade i Lund tsm med den härligaste, varmaste och bästa famnen som tillhör min favorit människa.
 
Skulle vilja prata lite mer om kärlek. Men det finns inte så mycket mer att säga än att även om man tror att livet går under varje gång ens hjärta går itu så är det så galet fantastiskt när allt faller på plats. Jag lovar att ser man till dos av kärlek de senaste månaderna har jag fått en halv livstid, och om det fortsätter på samma spår finns det inget som kan stoppa oss. Främst är jag orolig över mig själv. De problem jag skapar för mig själv.
 
Läste en så fantastiskt bra artikel igår om ångest. Om psykiskförkylning. Om människor som inte har den där bitande känslan av att något mörkt äter upp en innifrån utan anledning, även med anledning, kunde förstå. Det känns som en sjukdom. En förkylning. Man orkar inte ta sig ur sängen, klä på sig eller göra något vettigt av dagen då den är som mörkast. Och det är självklart inte varje dag hela dagen som man mår sådär. Även en förkylning kan lura en att man är frisk till den grad att man går till gymmet men vaknar upp dagen efter värre än man mådde dagen innan.
 
Det är inte ett tillstånd jag, eller någon bestämmer över. Känslan av tomhet, hopplöshet och svart sörja som bor inne i en och inte går att skaka av sig. Visst kan man hantera det på olika sätt. Jag är brutalt dålig på att hantera det. Så jag funderar starkt på att gå och prata med någon igen. Men var, vem och varför? Får väl ta mig en funderare. För när jag kommer till botten och dalar tar jag ut min egen känsla på andra, i ett dåligt hopp om att om de känner som jag så förstår de bättre. Istället stöter jag bort de människor som tar sig orken att stå ut. Vill vara mitt bästa jag ALLTID. Men det GÅR inte. Och all jävla bull om att lycka är en inställnig. Jag är lycklig. Jag är frisk men jag kan inte låtsas. Det måste finnas sätt att hantera det even better. Ska googlea nu mellan varven av arbetsansökningar. Haj!

spceinvdr

rymdforskare, utomjording, space

RSS 2.0